Gemeente Nijmegen

Han Keijser Ridder in de Orde van Oranje Nassau

15/01/2010

De heer mr. J.A.M.P. Keijser (70) ontvangt vrijdag de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt de Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange verdiensten als advocaat en partner van Hekkelman advocaten & notarissen.

De heer Keijser neemt na 40 jaar afscheid als advocaat van Hekkelman advocaten & notarissen. Hij heeft gedurende zijn arbeidzame leven een grote en bijzondere bijdrage geleverd aan de opbouw van het kantoor, de rechtspraktijk, de wetenschap en de maatschappij.

De werkkracht van mr. Keijser is ongeëvenaard; naast reguliere kantoortijden is hij gewoon om 's avonds, regelmatig 's nachts en in het weekend te werken. Zijn inzet, creativiteit en zijn gedrevenheid om met inachtneming van de belangen van de verschillende betrokken partijen tot een optimaal en rechtvaardig resultaat te komen, maken hem in de advocatuur zeer bijzonder. Voor Hekkelman heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het opleiden van jonge advocaten (stagiaires). Keijser was van medio jaren '70 tot begin jaren '90 intensief betrokken bij de organisatie van kantoor Nijmegen.

Keijser heeft een uitzonderlijke bijdrage geleverd aan de wetenschap en de ontwikkeling van de rechtspraktijk in Nederland. Hij heeft veertig publicaties op zijn naam staan waarin personen- en familierecht een belangrijke plaats inneemt. Dankzij het initiatief van mr. Keijser is in 1992 de Landelijke Vereniging voor personen- en familierecht advocaten opgericht (VPFA, thans: Vereniging van Familierechtadvocaten Scheidingsmediators vFAS). Keijser was in de beginjaren de trekker van de VPFA en hij heeft vele uren belangeloos besteed aan het opzetten en leiden van de vereniging. Zijn betrokkenheid bij de Orde van Advocaten blijkt ook uit het feit dat Keijser tot 2000 drie jaar Deken is geweest van deze Orde in het arrondissement Arnhem.

De heer Keijser heeft zich vanaf 1972 37 jaar lang als secretaris-rentmeester ingezet voor het Oud Burgeren Gasthuis. Zijn zeer degelijke en solide beheer van het vermogen van de instelling heeft het mogelijk gemaakt te reorganiseren van een intramurale naar een extramuraal werkende organisatie. Ook was Keijzer van 1975 tot 1997 rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Arnhem.