Weg naar Nederlands Sprookje ligt open

15/01/2010 17:05

Stichting de Belevenis

NSGK en Stichting DOEN verbinden hun naam aan de Belevenis.

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) en Stichting DOEN hebben zich voor de komende twee jaar als institutioneel partner verbonden aan het werk van Stichting de Belevenis. Door deze samenwerking kan Stichting de Belevenis verder bouwen aan een toekomst waarin uitgaan voor mensen met een ernstige meervoudige beperking en diep dementerende ouderen mogelijk wordt. Zij kunnen vrijwel geen gebruik maken van de bestaande uitgaansgelegenheden omdat deze niet aansluiten bij hun belevingswereld en zorgbehoefte.

Uniek uitgaanscentrum

De Belevenis biedt een bijzonder concept op verschillende plaatsen in ons land. In een tent van zestienhonderd vierkante meter kunnen de bezoekers kennis maken met acht verschillende sprookjesachtige themawerelden, waaronder een onderwaterwereld, een oosterse wereld en een tropische wereld. De decors en attracties zijn gericht op het stimuleren van de zintuigen; horen, zien, ruiken, voelen en proeven. Er worden theatervoorstellingen gespeeld, massages geboden en de bezoekers worden culinair verwend in het eigen restaurant 'de Lekkernis'. Alle nodige zorgfaciliteiten zijn voor handen.

De Belevenis opende in april/mei 2009 voor het eerst met groot succes haar deuren in Amsterdam. De komende twee jaar reist de Belevenis door Nederland met als eerste standplaats 'Heel' in Limburg op het terrein van Daelzicht en Wigwam Vallei Nederland.

Daar zal met steun van de Sponsor Bingo Loterij, DOEN, NSGK en VSBfonds de Droombelevenis plaatsvinden.

Permanente locatie in 2012

In 2012 zal de reizende Belevenis plaats maken voor een Belevenis gevestigd op een permanente locatie in ons land. Ideeën gaan uit naar een sprookjesachtig uitgaanscentrum, waar hetzelfde concept zal worden gevoerd als binnen de reizende Belevenis. Aanvullend hierop zullen ook overnachtingsmogelijkheden voor handen moeten zijn, zodat mensen vanuit het hele land een bezoek kunnen brengen.

Institutionele partners

Met NSGK en Stichting DOEN (founder van de Belevenis) als institutioneel partners is de Belevenis in staat om de komende twee jaar met steun vanuit fondsen, provincies, gemeenten en het bedrijfsleven vijf evenementen te realiseren en haar plannen voor een permanent uitgaanscentrum waar te maken. Hiermee wordt uitgaan mogelijk gemaakt voor een groep mensen die dat anders niet kunnen doen. Op deze manier kunnen deze mensen (weer) meedoen in de samenleving.





http://www.debelevenis.nl