UMC St Radboud


Kinderarts Jos Draaisma gekozen tot MedNet toparts 15-01-2010

Kinderarts dr. Jos Draaisma van het UMC St Radboud is door zijn collega-kinderartsen in het land gekozen tot MedNet Toparts 2009. Jos Draaisma behaalde de eerste plaats, nadat hij vorig jaar ook al in de top drie stond. Verdiend vinden zijn Nijmeegse collega's: `Jos Draaisma is een zeer betrokken allround arts. Hij is kundig, zeer communicatief en een goed onderwijzer, iemand die een veilige omgeving schept voor zijn patiënten en collega's.' Draaisma is naast kinderarts onder meer hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Kindergeneeskunde.

Naast Jos Draaisma eindigde ook een andere UMC St Radboud arts hoog in de MedNet verkiezing:
Internist dr. Jack Wetzels behaalde de tweede plaats in de categorie Interne Geneeskunde. Zes andere UMC St Radboud artsen waren eveneens genomineerd, maar haalden de top drie net niet.

Net als voorgaande jaren konden Medisch specialismen aangeven wie zij binnen hun eigen specialismen als een Toparts beschouwen: een collega aan wie ze hun dierbaren zouden toevertrouwen. Een kleine duizend artsen brachten dit jaar hun stem uit, opnieuw meer dan de voorgaande jaren. MedNet stelde voor negen specialismen een top drie samen.