Grensoverschrijdende en interregionale samenwerking Noord-Frankrijk:Verlenging mandaat Paul Breyne als Vlaams Coördinator

15/01/2010 13:31

Vlaamse Overheid

Op voorstel van minister-president Kris PEETERS heeft de Vlaamse Regering eind vorige week beslist om het mandaat van Paul Breyne, gouverneur van de provincie West-Vlaanderen, als Vlaams coördinator van de grensoverschrijdende en interregionale samenwerking met Noord-Frankrijk met twee jaar te verlengen tot 1 april 2012.

Op voorstel van minister-president Kris PEETERS heeft de Vlaamse Regering eind vorige week beslist om het mandaat van Paul Breyne, gouverneur van de provincie West-Vlaanderen, als Vlaams coördinator van de grensoverschrijdende en interregionale samenwerking met Noord-Frankrijk met twee jaar te verlengen tot 1 april 2012. Teneinde maximaal op de grensoverschrijdende dynamiek in de samenwerking met Noord-Frankrijk te kunnen inspelen, stelde de Vlaamse Regering op 4 maart 2005 de heer Paul Breyne aan als Vlaams coördinator van de grensoverschrijdende en interregionale samenwerking. De bijzondere opdracht die hem werd toegekend loopt tot 1 april 2010. Om de continuïteit en coherentie in de verdere aanpak van de grensoverschrijdende samenwerking tussen Vlaanderen en Noord-Frankrijk te garanderen, en om de Vlaamse belangen daarin optimaal te behartigen, wordt dit mandaat te verlengd met twee jaar. De heer Breyne is vertrouwd met de grensoverschrijdende problematiek, en geniet het vertrouwen van alle partners aan beide zijden van de grens. Hij vertegenwoordigt de Vlaamse overheid tevens in de beheersorganen van de twee EGTS-samenwerkingsverbanden in het grensgebied.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel