Ingezonden persbericht

Truck vol techniek verrast scholieren

TILBURG - Nederlandse scholen krijgen vanaf deze maand bezoek van Techniekfriek. Dat is een grote truck vol interactieve spellen rondom techniek. Met dit initiatief wil ROC West-Brabant jongeren kennis laten maken met vormen van techniek.

In de ruim twintig meter lange truck spelen scholieren games zoals 'Energiefriek' en 'Xpotfriek'. De jongeren wekken bijvoorbeeld zelf energie op door te dansen. Ook bouwen ze behulp van augmented reality eigenhandig een satelliet. De uitslagen, verslagen en foto's worden gepubliceerd op www.techniekfriek.nl.

De eerste reacties zijn enthousiast. "De jongeren storten zich echt op de games. Klassen en scholen gaan onderling fanatiek de competitie aan. We ontvangen volop boekingen", zegt Rino Andrik van ROC West-Brabant.

Techniekfriek is uitgevoerd door Attacom, Tilburgs communicatiebureau gespecialiseerd in jongerencommunicatie. "We willen scholieren echt actief betrekken bij techniek. Met deze hightech-games gaan ze zelf aan de slag en raken ze eerder geïnspireerd om een technische richting te kiezen", zegt Otto van de Sanden van Attacom.

De truck rijdt langs scholen in Nederland, te beginnen in Noord-Brabant en Zeeland. Basis- en VMBO-scholen kunnen een boeking doen via de website. Hierop staat ook informatie over technische opleidingen, beroepen en bedrijven.

Techniekfriek is ontwikkeld in opdracht van ROC West-Brabant en de Stichting Promotie Techniek.



Ingezonden persbericht