Raad van State


vrijdag 15 januari 2010
Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Zuid-Holland van de wijziging van het bestemmingsplan 'Holy-Noord' van de gemeente Vlaardingen. De wijziging maakt het mogelijk de bestaande antennemast van KPN aan de Churchillsingel in Vlaardingen te verhogen tot 40 meter. Twee omwonenden zijn het niet eens met de wijziging van het plan en komen tegen de goedkeuring daarvan in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De omwonenden vrezen voor gezondheidsrisico's. Bovendien vinden zij een hoge mast niet passen in de omgeving. (zaaknummer 200903040/1)

11.45 uur

Zitting over de bouwvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Edam-Volendam heeft verleend voor een appartementencomplex aan het Siriusplein in Volendam. In het complex komen 17 appartementen. Een groot aantal inwoners van Volendam komt tegen de bouwvergunning in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij vrezen voor verkeers- en parkeeroverlast door de komst van het complex. Ook zou het complex hun privacy en uitzicht aantasten. De rechtbank in Haarlem heeft in juni 2009 een eerder beroep van de omwonenden ongegrond verklaard. (zaaknummer 200904923/1)

12.15 uur

Zitting over de dwangsom die het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven heeft opgelegd aan café De Looijer aan het Stratumseind in de gemeente. Het gemeentebestuur heeft de dwangsom opgelegd, omdat de geluidsbegrenzer in het café niet goed zou zijn afgesteld. Hierdoor overtreedt het café de geluidvoorschriften, aldus het gemeentebestuur. Het café bestrijd dit en komt tegen de dwangsom in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. (zaaknummer 200906148/1)

13.00 uur

Zitting over de dwangsom die het college van burgemeester en wethouders van Noordenveld heeft opgelegd aan een inwoner van Norg omdat hij een recreatiewoning aan de Langeloërduinen in Norg permanent bewoond. De man vindt dat dit op grond van het gemeentelijk beleid, dat geldt sinds de gemeentelijke herindeling, is toegestaan. Het gemeentebestuur vindt dat het beleid van vóór de herindeling in zijn geval van toepassing is en dat de man daarom geen recht heeft op permanente bewoning. (zaaknummer 200905095/1)