AND verwelkomt Rob Westerhof als commissaris

Rotterdam, 15 januari 2010 - Rob Westerhof is door de aandeelhoudersvergadering van AND International Publishers NV benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van de onderneming.

De ontwikkelaar van navigatiekaarten heeft daarmee de wens om de Raad van Commissarissen te versterken gerealiseerd. Voorzitter van de Raad van Commissarissen, die nu uit twee leden bestaat, is Piet Middelhoven.

Chief Executive Officer Maarten Oldenhof is zeer verheugd dat Rob Westerhof zitting wil nemen in de Raad van Commissarissen van AND. ''Wij zochten naar een commissaris met internationale ervaring en kennis van de markten waarin wij opereren. Het netwerk van Rob Westerhof en zijn ervaring bij een multinational als Philips kunnen voor AND van onschatbare waarde zijn. Ik ben dan ook zeer blij dat hij zich aan AND wil verbinden.''

Rob Westerhof (66) is geboren in Rotterdam en heeft na een studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit een lange internationale carrière gemaakt bij Philips. Namens dat bedrijf was hij in de jaren negentig Chief Executive Officer van Philips Asia. In 2002 werd hij de topman van Philips voor Noord Amerika. Rob Westerhof was vanaf 2004 voorzitter van voetbalclub PSV Eindhoven, waar hij in 2006 vertrok.

Momenteel is Westerhof bestuurslid van de Nederlandse bedrijven Nucletron en Teleplan en het Chinese TCL.

AND richt zich op haar strategie om als weliswaar derde speler - maar enige onafhankelijke partij - op lange termijn waarde te creëren voor haar aandeelhouders middels het aanbieden van digitale kaarten voor locatiegebaseerde diensten. De onderneming zet dan ook in op de snelle ontwikkeling van haar hoogwaardige database, waardoor het zich nog sterker positioneert in de markt. De daarvoor noodzakelijke investeringen kunnen volledig uit eigen middelen worden gefinancierd.