Medisch Centrum Alkmaar

publicatiedatum: 15 januari 2010

cardioloog Umans toparts van Nederland

Dr. Victor Umans, cardioloog, is tot Toparts uitverkozen in de 'Mednet Topartsen-verkiezing 2009'. Zijn collega's roemen hem om zijn kundigheid om medische of patiëntgerelateerde problemen op creatieve wijze op te lossen.

nurse practitioner en zorgpaden
Umans zag als eerste in Nederland het nut in van de nurse practitioner (verpleegkundig specialist) en zette zich daar binnen het MCA sterk voor in. Inmiddels is deze functie landelijk erkend. Ook is hij een voorloper op het gebied van zorgpaden, waarvoor hij verschillende prijzen heeft ontvangen. Een zorgpad heeft als doel kwalitatief hoogwaardige en efficiënte zorgverlening voor patiënten te waarborgen.

andere genomineerden
Mednet Magazine, een gerenommeerd tijdschrift voor specialisten en huisartsen, hield voor de vierde keer deze verkiezing. Medisch specialismen konden aangeven wie zij binnen hun eigen specialismen als een Toparts beschouwen: een collega aan wie ze hun dierbaren zouden toevertrouwen. Een kleine duizend artsen brachten dit jaar hun stem uit, opnieuw meer dan de voorgaande jaren. Andere genomineerden uit het MCA waren dr. A. Adriaanse (gynaecoloog), P.J. van den Akker (chirurg), E. Kurt (neurochirurg), J.H. Ruiter (cardioloog) en D. Schakenraad (spoedeisende hulp arts).

contactpersoon: afdeling marketing & communicatie