Gemeente Hoorn

Eenhoornzegel voor de heer R. Stout

Op donderdagavond 14 januari reikte wethouder Ronald Witteveen een eenhoornzegel ter waarde van

1.000 uit aan de heer R. (Rien) Stout. De heer Stout nam die avond afscheid als voorzitter van de Sportraad.

De heer Stout betekent veel voor de (atletiek)sport in Hoorn. Hij ontving al eerder twee sportdraagmedailles en een koninklijke onderscheiding. Donderdagavond neemt hij tijdens de jaarvergadering van de Sportraad afscheid als voorzitter van de Sportraad en als initiator en organisator van de Scholierenveldloop en Fun in Athletics.

Omdat de heer Stout in 2000 een koninklijke onderscheiding heeft ontvangen kan hij geen gemeentelijke legpenning of sportpenning ontvangen. Daarom reikte de gemeente Hoorn hem een eenhoornzegel uit. Het eenhoornzegel kan hij besteden aan een sportevenement of aan verschillende evenementen in Hoorn.

Werkzaamheden

Scholierenveldloop
In 1976 is de heer Stout begonnen met het organiseren van de scholierenveldloop voor de leerlingen en leerkrachten voor het primaire onderwijs. Op 14 oktober 2009 werd de dertigste veldloop gehouden. Jaarlijks doen er ongeveer 3000 deelnemers mee.

Fun in Athletics
In 2004 bracht hij het pakket Fun in Athletics onder de aandacht bij de gemeente. De gemeente heeft het pakket voor het basisonderwijs aangeschaft. Vanaf 2005 organiseerde de heer Stout de Fun in Athletics competitie voor basisscholen in de gemeentelijke sporthallen, inmiddels doen alle Hoornse basisscholen hier aan mee. Ongeveer 2000 leerlingen doen mee aan deze competitie. De competitie wordt nu ook op andere plekken in Nederland georganiseerd.

Sportraad Hoorn
In 2001 is de heer Stout begonnen als voorzitter van het Centraal Overleg Sport (COS), later is deze naam veranderd in Sportraad Hoorn. Hij stopt hier officieel mee per 1 maart 2010. Laatste wijziging van deze pagina: