Koninklijke BAM Groep

Persbericht

Koninklijke BAM Groep nv

BAM Nuttall verwerft omvangrijk spoorcontract in Verenigd Koninkrijk

Bunnik, 15 januari 2010 - BAM Nuttall Ltd, de Britse infradochter van Koninklijke BAM Groep nv, heeft opdracht verworven van het spoorwegbedrijf Chiltern Railways voor de aanleg van een nieuwe spoorverbinding tussen station Marylebone in het centrum van Londen en de regio's Oxfordshire en Midlands. De contractsom bedraagt ruim ¤ 200 miljoen (£ 190 miljoen).

Het project, Evergreen 3 genaamd, omvat modernisering van de spoortrajecten tussen Banbury en Londen-Marylebone en tussen Bicester en Oxford, alsook de aanleg van een nieuw spoortracé tussen beide spoorwegen. Tevens voorziet het contract in renovatie van de stations Bicester Town en Islip, de bouw van nieuwe perrons in Oxford en een nieuw station in Water Eaton Parkway.

BAM Nuttall zal het project fasegewijs opleveren. Vanaf 2011 kan Chiltern Railways het vernieuwde spoor tussen Banbury en Londen-Marylebone in gebruik nemen, waardoor de reistijd van de vele forenzen op dit traject wordt bekort. De nieuwe verbinding naar Oxford en Water Eaton Parkway zal naar verwachting in 2013 gereed zijn.