Gemeente Veenendaal


Wijkcentrum Aller Erf gesloten na vondst asbest

Donderdagochtend 14 januari 2010 is het Multifunctionele centrum Aller Erf in Dragonder noord gesloten. Dit naar aanleiding van gevonden asbesthoudend materiaal bij werkzaamheden ter vervanging van de CV ketels. Het stichtingsbestuur heeft direct opdracht gegeven tot onderzoek naar de mate waarin de asbestdeeltjes die zijn vrijgekomen. Vrijdag worden de resultaten hiervan verwacht.

Â
De werkzaamheden

In het begin van deze week zijn de plafondplaten verwijderd voor het vervangen van de CV ketels. Tijdens deze werkzaamheden op maandag en dinsdag is het gebouw open geweest voor de gebruikers.

Bij het verwijderen van deze platen is gebleken dat deze asbesthoudend waren. Toen dit het stichtingsbestuur duidelijk werd is direct opdracht gegeven metingen te verrichten. Uit een eerste meting kwam naar voren dat er asbestdeeltjes vrijgekomen zijn bij de werkzaamheden.

Â
Sluiting wijkcentrum

Het stichtingsbestuur van het wijkcentrum heeft na de constatering van asbest, het gebouw direct voor gebruikers gesloten en deze hierover geïnformeerd, waaronder de gemeente.

De gemeente heeft op basis van deze melding en milieuwetgeving besloten het gebouw tot nader bericht te sluiten.

Â
Onderzoek

Na constatering van asbesthoudend materiaal is in opdracht van het bestuur gestart met het nemen van lucht- en kleefmonsters. TNO analyseert de genomen monsters en komt morgen in de loop van de dag met de resultaten van deze monsters.

Â

Volksgezondheid

Asbest gaat pas een gezondheidsrisico vormen als mensen zeer langdurig (jarenlang) in aanraking zijn geweest met grote hoeveelheden asbestvezels. Gezien het feit de gebruikers van Aller Erf mogelijk kort zijn blootgesteld aan asbest, is de kans dat de ingeademde vezels een gezondheidsprobleem gaan vormen minimaal. Indien u nog vragen heeft kunt u de website van de GGD en de gemeente raadplegen: www.ggdmn.nl. Hebt u daarna nog vragen over eventuele gezondheidsrisicoâs, dan kunt u bellen met de GGD, telefoon 030-6086086.

Â
Meer informatie

Op onze website www.veenendaal.nl vindt u altijd het actuele nieuws. Tijdens kantooruren kunt u desgewenst bellen met het informatienummer van de gemeente: 0318 - 538 538.