Ingezonden persbericht


Total Specific Solutions verkoopt ESIZE aan management

Verzelfstandiging in lijn met strategie

Apeldoorn, 15 januari 2010 - Total Specific Solutions (TSS) verkoopt zijn deelneming in softwarespecialist ESIZE aan het management van het bedrijf. Het hebben van beperkte deelnemingen die niet in de resultaten meegeconsolideerd kunnen worden, is niet langer in lijn met de strategie van TSS. ESIZE levert innovatieve procurement-producten gebaseerd op SaaS-technologie. De onderneming is de afgelopen jaren snel gegroeid. De twee bedrijven zien ruime mogelijkheden om ook in de toekomst nauw samen te werken.

"Voor ESIZE is dit een mooie kans om op eigen benen te staan", zegt Tim Schaefers, CEO van ESIZE. "We zijn ervan overtuigd dat we het succes van de afgelopen jaren op eigen kracht kunnen voortzetten. We geloven in onze producten en zien een aanzienlijk groeipotentieel in de Nederlandse én Europese markt. In de toekomst zien we daarnaast nog zeker mogelijkheden om onze expertise met die van TSS-bedrijven te bundelen."

Gerrit Oosterhof, CEO van Total Specific Solutions: "ESIZE is de laatste jaren uitgegroeid tot een sterke organisatie met veel groeipotentieel. TSS streeft echter naar gecontroleerd eigendom van de ICT-ondernemingen in de groep. ESIZE was het enige niet gecontroleerde belang, vandaar het besluit om het belang te verkopen. We weten zeker dat ESIZE in verzelfstandigde vorm een glansrijke toekomst in het vooruitzicht heeft."

####

Over ESIZE
ESIZE is één van de grootste en meeste complete aanbieders van inkoopoplossingen. De organisatie is actief sinds 1999 en vormt een krachtige combinatie van inkoopkennis en technische kennis op het gebied van softwareontwikkeling. De oplossingen zijn dan ook stevig geworteld in de professionele inkooppraktijk. Dankzij een omvangrijk team van ontwikkelaars loopt ESIZE voorop in technologie en is het in staat de software continu af te stemmen op de behoeften in de markt. ESIZE-oplossingen worden gekenmerkt door hun gebruiksvriendelijkheid en duidelijke en concurrerende prijsstelling. In wereldwijde onderzoeken op het gebied van Supplier Relationship Management komt ESIZE dan ook steevast als één van de koplopers naar voren.

ESIZE heeft naast haar vestigingen in Weesp en Muiden een kantoor in New Delhi (India). In totaal werken er bij ESIZE ruim 100 medewerkers. Meer informatie is beschikbaar op: www.esize.nl.

Over Total Specific Solutions

Total Specific Solutions is een ICT-onderneming die specifieke oplossingen aanbiedt aan top 500-bedrijven en centrale en decentrale (semi-)overheidsinstellingen met een focus op software, businessconsultancy en dienstverlening. Total Specific Solutions bestaat uit ICT-ondernemingen die alle top 3-spelers zijn binnen hun eigen specifieke markt, en levert een heldere, toegevoegde waarde aan zijn klanten. Met circa 1550 medewerkers behaalt Total Specific Solutions een omzet van EUR 165 miljoen. Total Specific Solutions voorziet de komende jaren een verdere groei. Meer informatie is beschikbaar op: www.totalspecificsolutions.nl.