Gemeente Delft

Gemeente wil stadsdialoog over inrichting markante plekken Spoorzone

De gemeente start dit voorjaar een stadsdialoog over de inrichting van vier markante plekken in de Spoorzone. Het college wil pas besluiten over deze plekken nadat Delftenaren hun ideeën hebben ingebracht.

Na de aanleg van de spoortunnel krijgt de openbare ruimte in de Spoorzone een inrichting waarvoor de stedenbouwkundige Prof. Joan Busquets het plan heeft gemaakt. Vier markante plekken in dit plan vragen nog een nadere invulling. De stadsdialoog is hiervoor bedoeld. Het gaat aan de noordzijde om de plek waar de spoortunnel begint, tussen de Phoenixstraat, Kampveldweg en Wateringsevest. Verder gaat het om het nieuwe stadspark aan de Phoenixstraat, het plein tussen het Bolwerk en het nieuwe station/stadskantoor en om het nieuwe plein of plantsoen aan de Coenderstraat, ten westen van het station.

Wethouder Anne Koning heeft hoge verwachtingen van de stadsdialoog: 'We willen graag gebruik maken van de creativiteit en inventiviteit van de Delftenaren. We rekenen op een verrijking van de vier geselecteerde plekken. Ik hoop dan ook dat velen aan de dialoog meedoen en meehelpen om van het Spoorzonegebied het visitekaartje van de stad te maken'.

Over de exacte vorm van de dialoog volgt nog nadere informatie. Het plan is om te beginnen met een online open discussie (een digitale dialoog) met een grote groep mensen om zoveel mogelijk meningen en suggesties te verzamelen. In vervolggesprekken is een nadere uitwerking mogelijk, die uiteindelijk moet leiden tot een enkele uitvoerbare ideeën, die aan het college worden voorgelegd. De plannen worden in nauw overleg met Prof. Joan Busquets ontwikkeld. De definitieve uitvoering kan starten in 2013, na de aanleg van de spoortunnel.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft