Ingezonden persbericht


Speel en beleef zelf de verhalen van echte helden.

FREELEGENDS.ORG; INNOVATIEVE ONLINE GAME VAN KIDSRIGHTS

Amsterdam, 15 januari 2009 - Vandaag start FreeLegends, een nieuwe en bijzondere online game van Stichting KidsRights. Jongeren kunnen via deze game zelf de bijzondere verhalen van Kindervredesprijswinnaars en genomineerden spelen en ondervinden zo persoonlijk alle problemen en schendingen van kinderrechten overal ter wereld. Het vernieuwende aan de game is dat intensief gebruik wordt gemaakt van de online sociale netwerken zoals Hyves en Facebook. De hoofdprijs is een reis naar Mayra Avellar Neves in Brazilië, Kindervredesprijs winnares van 2008. FreeLegends.org wordt mede mogelijk gemaakt door de Vodafone Netherlands Foundation.

Bijzondere verhalen
Wie zorgde voor een staakt-het-vuren tussen bendes en politie in Rio de Janeiro? Wie probeert een einde te maken aan kinderslavernij in India? In beide gevallen was het een kind. Door het spelen van de game, leren Nederlandse jongeren zes bijzondere verhalen van Internationale Kindervredesprijswinnaars en genomineerden kennen. Uniek is dat de game gebruik maakt van de meeste sociale netwerken zoals Hyves en Facebook om de vrienden van deelnemers over dit belangrijke onderwerp te vertellen.

De game bestaat uit zes levels (zes persoonlijke verhalen) met ieder zes missies. Van elke opdracht maakt de speler een foto, die geupload moet worden. Samen vertellen deze foto's het verhaal van een held. Ieder level maakt de speler kans op twee prijzen; Degene met de meest creatieve inzending en die met de meeste credits winnen een Samsung Star telefoon van Vodafone. Aan het eind van de zes levels ontvangt de speler met de meeste credits een reis naar Brazilië, het thuisland van Kindervredesprijs winnares Mayra Avellar Neves. Haar leven wordt in het eerste level 'gespeeld'. De game start op vrijdag 15 Januari om 00.00 uur en zal duren tot vrijdag 19 maart tot twaalf uur 's nachts. Op 27 maart zal tijdens het FreeLegends event - deelnemers hebben gratis toegang - bekend worden gemaakt wie de hoofdprijs heeft gewonnen en Mayra Avellar Neves in Rio de Janeiro zal ontmoeten.

Het doel van FreeLegends.org is om Nederlandse jongeren van 14 tot 18 jaar in contact te brengen met de inspirerende verhalen en ervaringen van de Kindervredesprijswinnaars en genomineerden. Kortom, de helden overal ter wereld die opkomen voor hun rechten en dat van kinderen wereldwijd.

Speel de game op www.freelegends.org http://www.freelegends.org> .

Vodafone Netherlands Foundation
De Vodafone Netherlands Foundation is de stichting van Vodafone die zich richt op maatschappelijke sponsoring van projecten gericht op kinderen en jeugd in een sociaal-maatschappelijke achterstand. De Vodafone Netherlands Foundation maakt deel uit van een netwerk van 24 Vodafone Foundations wereldwijd. Stichting KidsRights wordt gesponsord door de Vodafone Netherlands Foundation met als doel jongeren online bij de Kindervredesprijs te betrekken en op deze manier te activeren.

KidsRights
De Internationale Kindervredesprijs is een initiatief van Stichting KidsRights. KidsRights komt op voor de positie van kwetsbare kinderen, waar ook ter wereld. De stichting helpt kinderen via hulpprojecten op maat en biedt hun een podium om op te komen voor hun rechten. In de woorden van Desmond Tutu: "KidsRights seeks to give a voice to the voiceless."

Meer informatie op www.kindervredesprijs.nl http://www.kindervredesprijs.nl> of op www.kidsrights.org.


---

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht