Ingezonden persbericht


Persbericht

Ko Henneman directeur Healthy Ageing Network Northern Netherlands

Ko Henneman is per 15 januari 2010 benoemd tot directeur van de stichting Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN). Binnen HANNN worden krachten in Noord-Nederland rond de ontwikkeling van kennis, opleidingen en bedrijvigheid op het gebied van gezond ouder worden, gebundeld. Daarmee positioneert Noord-Nederland zich in de kern van de grote maatschappelijke vraagstukken van de komende decennia: vergrijzing, het betaalbaar houden van de zorg en de economische concurrentiekracht door innovatie.

Ko Henneman heeft een medisch-technische opleiding, vervulde directiefuncties in bedrijfsleven en bij de overheid, adviseerde over innovatie en duurzaamheid en was onder meer enkele jaren voorzitter van het Zorg Innovatie Netwerk Noord-Nederland. Als voorman van HANNN zal hij zich bezig houden met het uitbouwen van het netwerk en het leggen van dwarsverbanden tussen bestaande clusters en het stimuleren van projecten en innovaties op het gebied van gezond ouder worden. Hierbij gaat het onder andere om ontwikkelingen in de medische zorg, gezonde voeding, een gezonde levensstijl, medische technologie en biotechnologie.

HANNN wordt mede gefinancierd door het samenwerkingsverband van de Noordelijke provincies SNN en het Ministerie van Economische Zaken in het kader van Pieken in de Delta. De volgende bedrijven, instellingen en overheden participeren reeds in HANNN: BioExplorer, Brains-on-Line, FrieslandCampina, gemeente Groningen, gemeente Leeuwarden, Hanzehogeschool Groningen, IBM Healthcare Nederland, IQ Corporation, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, N.V. NOM, Philips Lifestyle, PRA International, Provincie Drenthe, Provincie Fryslan, Provincie Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Schering-Plough, Stenden hogeschool, Syncom, Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), Van Hall Larenstein, Xendo.

Met de komst van een nieuwe directeur eindigt binnenkort de voorbereidingsfase van HANNN. Onder de bezielende leiding van Hessel Bouma is vorm en inhoud gegeven aan de realisatie van het HANNN bouwwerk. De Raad van Toezicht zegt Hessel Bouma daarvoor dank.