Ingezonden persbericht


Ernst Fuld neemt afscheid van NGN

De Meern, 15 januari 2010 - Ernst Fuld, verenigingsdirecteur van NGN, neemt per 1 februari 2010 afscheid van deze beroepsvereniging voor ICT-professionals. Fuld, een van de oprichters van NGN, werd in april 2008 door de Algemene Leden Vergadering van NGN aangesteld als verenigingsdirecteur, als onderdeel van een professionaliseringsslag waarmee de NGN haar positie als beroepsvereniging verder wilde versterken. Het is op dit moment nog niet bekend wie Fuld als verenigingsdirecteur zal opvolgen.

Ernst Fuld was in 1988 een van de oprichters van NGN, de Netwerk Gebruikersgroep Nederland. Deze vereniging brengt IT- en netwerkprofessionals met elkaar in contact. Het is een onafhankelijk en onpartijdig platform voor nu zo'n 2.500 leden, die via NGN kennis opdoen en ervaringen met elkaar uitwisselen. In 1999 nam Fuld na tien jaar afscheid als voorzitter van de vereniging, waarna hij vervolgens nog een jaar als onbezoldigd directeur leiding gaf aan LanVision BV, de onderneming die het verenigingsblad LanVision uitgaf. Vervolgens werd Fuld in 2004 door het bestuur gevraagd terug te keren om te helpen bij de reorganisatie, verdere ontwikkeling en groei van de vereniging. Vier jaar later trad hij als verenigingsdirecteur in dienst bij NGN, met als opdracht het fundament te leggen voor een slagvaardiger en actievere organisatie. In zijn functie als verenigingsdirecteur heeft hij zich onder andere ingespannen voor nauwere samenwerking met andere verenigingen en beroepsorganisaties in deze sector, evenals met ICT-bedrijven.

Zijn laatste wapenfeit bij NGN was de totstandbrenging van de fusie tussen het tijdschrift IT Beheer (SDU Uitgeverij) en LanVision. Met ingang van dit jaar zullen de leden van NGN het nieuwe tijdschrift, met de titel IT-Infra, 10x per jaar ontvangen.

"Na me de afgelopen 16 jaar met veel enthousiasme te hebben ingespannen voor deze vereniging, is dit voor mij een mooi moment om afscheid te nemen van NGN", zegt Fuld. "NGN heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een professionele organisatie die haar leden echte waarde biedt, in de vorm van concrete kennis, boeiende evenementen en nuttige professionele en zakelijke contacten. Ik ben er trots op dat ik mijn steentje daaraan heb kunnen bijdragen. In mijn opinie staat NGN aan de vooravond van een verdere vernieuwingsslag, maar dat is iets wat vers bloed verlangt."

"Ernst heeft een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan het ontstaan, de groei en het succes van NGN", zegt Rick Strijbos, voorzitter van NGN. "Ik wil hem dan heel graag danken voor zijn inspanningen en inspiratie, die hebben geholpen om van NGN de professionele beroepsvereniging te maken die het nu is. Voor duizenden Nederlandse ICT-professionals is het lidmaatschap van NGN een duidelijke factor in de ontwikkeling van hun carrière in deze sector. En daar zijn we als vereniging heel trots op." Het bestuur hoopt zo spoedig mogelijk de opvolger van Ernst Fuld bekend te kunnen maken. Over NGN
NGN, opgericht in 1988, is een professionele en dynamische vereniging van ICT-professionals. Zij stelt zich o.a. tot doel de efficiency van haar leden te vergroten. De activiteiten die NGN organiseert, dragen daaraan voor een belangrijk deel bij. Tot deze activiteiten behoren o.a. het verzorgen van een vakblad, het uitgeven van boeken en het organiseren van themadagen zoals hands-on workshops en seminars. Voor meer informatie: www.ngn.nl.



Ingezonden persbericht