Optima investeert 2 miljoen euro in Spanje

15/01/2010 11:58

Optima Financial Planners nv

GENT (15 januari 2010) - Optima Financial Planners, marktleider in financiële planning, opent een filiaal in Madrid. Met het project is een totaalinvestering van 2 miljoen euro gemoeid. De buitenlandse vestiging is een vervolg op de succesvolle groei van Optima, dat met 2009 een recordjaar achter de rug heeft.

Optima wordt in Spanje actief via een partnership met Grupo Leo, een gerenommeerd Madrileens fiscalistenkantoor. De Spaanse dienstverlening van Optima is net als in België gebaseerd op een gedetailleerde audit van de vermogenssituatie en verwachtingen van de klant. Die audit vormt de basis voor een plan op maat, en eventuele begeleiding naar concrete oplossingen op het vlak van inkomen, vermogen, pensioen en successie.

'Toch is de Spaanse vestiging geen doorslag van de Belgische Optima-kantoren', stelt CEO Jeroen Piqueur. 'Niet alleen de fiscaliteit en de wetgeving, maar ook de mentaliteit in Spanje verschillen sterk van de Belgische. De Spaanse klant zit met heel andere vragen. Daarom werken we ook met een volledig Spaans team van medewerkers. De 12 financiële en fiscale specialisten van onze plaatselijke partner, Grupo Leo, zetten vanaf dag één hun schouders onder de onderneming.'

'Het auditconcept van Optima is nieuw voor de Spaanse markt', zegt partner Antonio Suarez van Grupo Leo. 'Het laat ons toe om 'in de diepte' te werken, op maat van iedere klant afzonderlijk. In Spanje wordt nog amper rekening gehouden wordt met de specifieke situatie en verwachtingen van de vermogende klant. Daardoor wordt hij vaak met een standaardoplossing naar huis gestuurd, die niet altijd de beste is.'

Grupo Leo neemt door de operatie een belang in de vennootschap Optima Planificacion Fiscal y Patrimonial. Optima rekruteert volop extra medewerkers voor de Spaanse vestiging, zodat het personeelsbestand er op korte termijn op een 20-tal mensen moet uitkomen.

Over Optima

Optima levert zijn klanten - vooral zelfstandige ondernemers en uitoefenaars van vrije beroepen - via een doorgedreven audit een totaaloverzicht van hun financiële en fiscale situatie. Op basis van die audit en van de persoonlijke doelstellingen van de klant, wordt een individueel financieel plan opgesteld, en worden klanten desgewenst begeleid naar concrete oplossingen. Optima heeft 280 medewerkers, en heeft kantoren in Gent, Brussel, Eigenbrakel en Luxemburg.

Noot voor de redactie,