Philip De Hulsters bestuurder bij Optima

15/01/2010 12:01

Optima Financial Planners nv

GENT (15 januari 2010) - Philip De Hulsters treedt toe tot de raad van bestuur van Optima Financial Planners. De Hulsters (55) was tot op heden CEO en voorzitter van het directiecomité van Ethias Bank. Bij Optima zal hij werken aan projecten die de duurzame expansie van de groep ondersteunen.

Voor hij bij Ethias aan de slag ging, oefende Philip De Hulsters diverse functies uit binnen Citibank Europe. Hij was onder meer lid van het directiecomité van Citibank Belgium, en hoofd van de divisie Wealth Management. Hij pionierde er met een open architectuur voor fondsen, waardoor Citibank in België als eerste grootbank fondsen van externe gespecialiseerde beheerders ging aanbieden. Daardoor kwamen een aantal Angelsaksische fondsen (waaronder Merrill Lynch, Fidelity, Janus, JP Morgan, MFS) voor het eerst binnen bereik van de Belgische particuliere belegger.

Jeroen Piqueur, CEO van Optima Financial Planners: 'Wij zijn erg tevreden met de komst van Philip De Hulsters. Zijn grote expertise in financiële diensten voor vermogende burgers en ondernemers is een troef voor ons bedrijf.'

Philip De Hulsters: 'De Optima-dienstverlening is gebaseerd op een diepgaand auditrapport. Die audit vormt voor steeds meer klanten een unieke basis voor financiële services op maat, die bovendien perfect in lijn zijn met de MiFID-richtlijn. Het adagio 'Know your customer' wordt nergens zo goed in de praktijk gebracht.'

Over Optima

Optima levert zijn klanten - vooral zelfstandige ondernemers en uitoefenaars van vrije beroepen - via een doorgedreven audit een totaaloverzicht van hun financiële en fiscale situatie. Op basis van die audit en van de persoonlijke doelstellingen van de klant, wordt een individueel financieel plan opgesteld, en worden klanten desgewenst begeleid naar concrete oplossingen. Optima heeft 280 medewerkers, en heeft kantoren in Gent, Brussel, Eigenbrakel en Luxemburg.

Noot voor de redactie,