Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Amsterdam, 15 januari 2010

'The truth about Amsterdam' wint Citymarketing Innovatie Award 2010 Amsterdam-campagne "geniale meesterzet in crisismanagement"

Op 14 januari heeft Hans Dominicus van Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) de Citymarketing Innovatie Award in ontvangst genomen tijdens de Citymarketing Innovatiedag 2010. ATCB won de prestigieuze prijs met het initiatief 'The truth about Amsterdam', een gezamenlijk project van ATCB en Big Shots.

De campagne 'The Truth about Amsterdam' won de prijs omdat een Amerikaanse 'aanval' op het imago van Nederland en Amsterdam op een slimme, verrassende en succesvolle manier werd omgezet in wereldwijde gratis publiciteit en versterking van de saamhorigheid binnen de stad. De jury was unaniem in haar oordeel, zoals bleek uit het juryrapport: "Een geniale meesterzet in crisismanagement, waarbij guerrilla marketingtechnieken met virale internetfilmpjes worden gebruikt op een manier die zelfs de gezaghebbende O'Reilly pijnlijk in het defensief heeft gedrongen. Simpelweg door de harde feiten en zachte beelden van onze hoofdstad met Amsterdams lef te presenteren".

Succesvolle samenwerking

Hans Dominicus van ATCB: "Het idee voor het filmpje 'The truth about Amsterdam' ontstond bij Robbert Nieuwenhuijs en Elian Wils van Big Shots. Gezamenlijk hebben we dat idee uitgewerkt tot een campagne. Hierbij hebben we ook samengewerkt met Hogeschool INHolland, die voorbereidend onderzoek gedaan heeft. We zijn blij en trots dat we dit met z'n allen voor elkaar hebben gekregen. Het is fantastisch dat onze gezamenlijke inzet zo wordt beloond, maar ook zo wordt erkend en herkend." De stichting Netwerk Citymarketing Nederland organiseerde het evenement. Er waren veertig inzendingen en zes genomineerden. Van de drie nominaties voor de Citymarketing Innovatie Award was de uiteindelijke winnaar ATCB. Daarnaast won 5X5X5 uit Venlo de Stimulerings Award.

'The truth about Amsterdam' was een reactie op een voor Amsterdam negatief item op het Amerikaanse Fox News. In het filmpje wordt met cijfers de mening van Fox News presentator Bill O'Reilly tegen het licht gehouden. De film en reacties zijn te zien op www.truthaboutamsterdam.com