Ingezonden persbericht


|persbericht | |

Jaap van der Graaf-prijs

Op 15 januari 2010 zal voor de eerste keer de Jaap van der Graaf-prijs worden uitgereikt. De prijs wordt toegekend aan een student of onderzoeker, die in 2009 het beste Engelstalige artikel over de behandeling van afvalwater heeft geschreven. De onderscheiding bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro en een glasobject en zal jaarlijks worden toegekend.

Prof.ir. J(aap) H.J.M. van der Graaf was vanaf 1989 hoogleraar in de Behandeling van Afvalwater aan de Faculteit Civiele Techniek van de Technische Universiteit Delft en van 1988 tot 2003 algemeen directeur van Witteveen+Bos. Op 13 mei 2009 heeft Van der Graaf afscheid genomen als hoogleraar. Ter ere hiervan is door Witteveen+Bos besloten de Jaap van der Graaf-prijs in te stellen. De doelstelling is om de Nederlandse expertise op het gebied van behandeling van afvalwater verder te profileren. Het geldbedrag dient in het kader hiervan te worden aangewend. Dit kan zijn in de vorm van een studiereis of promotionele activiteiten.

Artikelen dienen te voldoen aan de volgende voorwaarden:
- het onderwerp heeft betrekking op de inzameling of behandeling van afvalwater;
- de auteur dient universitair student te zijn of werkzaam te zijn binnen de Nederlandse beroepspraktijk;
- het Engelstalige artikel moet gepubliceerd zijn in een vaktijdschrift uit 2009;
- het onderwerp moet in de praktijk toepasbaar zijn. De deelname staat open voor auteurs van alle nationaliteiten.

Een onafhankelijke jury zal bepalen aan wie de prijs wordt toegekend. De jury bestaat uit:
- prof.dr.ir. J.B. van Lier, TU Delft/Unesco-IHE (voorzitter);
- ir. J. Kruit, Pacques;

- ir. A.W.A. de Man, Waterschapsbedrijf Limburg;
- dr.ir. A.F. van Nieuwenhuijzen, Witteveen+Bos;
- dr.ir. H. Temmink, WUR/Wetsus.

De uitreiking vindt plaats tijdens de 62e Vakantiecursus Drinkwater en Afvalwater in Delft, die wordt georganiseerd door Faculteit Civiele Techniek van de TU Delft. Artikelen kunnen worden voorgedragen. Hiervoor kan men contact opnemen met de jurysecretaris dr.ir. J. de Koning (TU Delft, j.dekoning@tudelft.nl). De uiterste inzenddatum is 8 december 2009. ____________________________




Ingezonden persbericht