Barrie Stevens en De Trap brengen talent samen


Masterworkshop toegankelijk voor breed publiek

AMSTERDAM, 20091126 -- Met gepaste trots kan Theaterschool De Trap zeggen dat Barrie Stevens vanaf januari 2010 zijn naam aan het instituut zal verbinden. Het musicalicoon zal vanaf komend jaar op De Trap Masterworkshops geven. De workshop is bedoeld voor iedereen die zich wil verdiepen in de kunst van de musicalperformance en het zichzelf gunt om te leren van de beste.

Barrie gaat door
Dit jaar kwam Barrie extra in de aandacht van de media vanwege de surpriseparty die zijn vrienden voor hem georganiseerd hadden voor zijn 65e verjaardag. Vanwege zijn leeftijd moest hij zijn functie als artistiek directeur van de musicalopleiding van Fontys Hogescholen in Tilburg neerleggen.

Barrie denkt echter niet aan stoppen en hij blijft mateloos populair. Vanwege grote belangstelling werd er dit jaar een extra auditieronde ingelast voor Musical Mania, zijn musicalopleiding voor aanstormende musicaltalenten. Daar komt nu een masterworkshop op Theaterschool De Trap bij.
Barrie Stevens is al vele jaren een begrip in het Nederlandse theaterland. Hij werd onder meer bekend door zijn aandeel in de onvergetelijke series Ja Zuster, Nee Zuster en Tita Tovenaar. Met grote regelmaat regisseert hij succesvolle theaterprogramma's. Gedurende zijn carrière werkte hij met artiesten van wereldfaam, waaronder Liza Minelli, Cliff Richard, Nina Simone en Shirley Bassey.

Theaterschool in beweging
Theaterschool De Trap is ook geen nieuwe naam in het theaterveld. Al meer dan 20 jaar brengt de onafhankelijke school diverse opleidingen tot professioneel acteur. Zij heeft in de loop der jaren reeds vele bekende namen voortgebracht. (o.a. Charlotte Besijn, Sophie Hilbrand, Rifka Lodeizen, Pim Veth, Yolanthe Cabau van Kasbergen, Lotte Verlackt.)

De Trap is een theaterschool in beweging. Met een nieuw directieteam waait er door de school een frisse wind van waaruit veel nieuwe ideeën en impulsen gelanceerd worden.

Masterworkshop
De Masterworkshop strekt zich uit over 7 weken (7 avonden van 3 uur). Er wordt gewerkt aan tekstanalyse, personageopbouw, vocale en speltechnische bewustwording. Daarnaast zal er gewerkt worden met monologen en scènes die Barrie Stevens heeft gekozen. Uiteindelijk zal de zevende bijeenkomst een presentatie worden gegeven waarin elke student een van de liederen ten gehore zal brengen.Voor de workshop worden dus geen audities gehouden. Wel is enige spelervaring wenselijk en een goede motivatie en serieuze werkhouding vereist.

De Trap





Ingezonden persbericht