Schrijver Bert Natter draagt voor uit bekroonde roman


Literair concert met Menno van Delft op klavecimbel

EGMOND AAN DEN HOEF, 20100106 -- Auteur Bert Natter verzorgt vrijdagavond 15 januari samen met klavecinist Menno van Delft een literair concert in de Slotkapel van Egmond aan den Hoef. Natter draagt voor uit zijn debuutroman `Begeerte heeft ons aangeraakt', Van Delft laat op de klavecimbel een aantal prachtige stukken weerklinken die ook in het boek voorkomen. De roman van Bert Natter is bekroond met de prestigieuze Selexyz Debuutprijs 2009.

Bert Natter geniet ook zelf van de optredens met Menno van Delft. "Menno is een heel goed musicus. Ik lees, hij speelt de muziek uit het verhaal, waaronder meesterwerken van Sweelinck, Bach en Couperin. Het wordt een boeiende avond, het publiek bestaat uit zowel mensen die écht voor de muziek komen als de literatuurliefhebbers. Een spannende mix."

Liefdesverhaal
Het boek `Begeerte heeft ons aangeraakt' is een aangrijpend liefdesverhaal en gaat over Lucas Hunthgburth, die tijdens de vuurwerkramp in Enschede zijn beste vriend verliest. Alleen zijn werk als conservator van oude muziekinstrumenten in een museum brengt hem enige verlichting in de periode van duisternis die daarop volgt. Door een telefoontje van ene Diederik Dembeck, die hem een zeldzaam zeventiende-eeuws klavecimbel wil laten zien, belandt de bijna veertigjarige Hunthgburth op een zekere dag in een klein Gronings gehucht. Daar maakt hij kennis met Dido, een uiterst begaafde en begeerlijke klaveciniste, die de meest wonderbaarlijke muziek maakt die hij ooit heeft gehoord. Een verzengende liefde bloeit op...

Slotkapel
De Slotkapel van Egmond aan den Hoef is een fraai monument op één van de meest idyllische plekjes van Noord-Holland. "Een prachtige locatie voor zo'n literair concert. Je waant je als het ware even in een andere wereld", vertelt organisator en gastheer Mark Doorn van de Nederlandse Concertstichting. "En na afloop schenken we een goed glas wijn."

Locatie: Slotkapel, Slotweg 19, Egmond aan den Hoef
Datum en tijd: vrijdag 15 januari om 20.00 uur
Toegang: ¤ 17,50
Kaarten zijn vanaf 19.30 uur verkrijgbaar in de Slotkapel. U kunt ook reserveren, telefoon: 072-5065973, email: info@nederlandseconcertstichting.nl
Meer informatie op www.slotkapel-egmond.nl





Ingezonden persbericht