Jean-Guihen Queyras speelt Bach-cellosuites integraal


HAARLEM, 20100111 -- Op vrijdag 15 januari a.s. om 19.30 uur speelt de wereldberoemde cellist Jean-Guihen Queyras de zes solo cellosuites van J.S. Bach in de Philharmonie te Haarlem. Met de komst van Queyras heeft cd- en dvd-speciaalzaak Bruno Klassiek een primeur te pakken; nog niet eerder voerde Queyras de zes Bachsuites in Nederland integraal uit.

Vanwege de lengte van het programma begint het concert om 19.30 uur en worden er twee pauzes ingelast. Dit concert is een primeur, want Queyras brengt voor het eerst in Nederland zijn vertolking van de cellosuites van Bach BWV 1007­1012 integraal ten gehore.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via www.philharmonie.nu , aan de kassa, via de bestellijn 023 - 512 12 12, in de winkel van Bruno Klassiek, Gierstraat 50 te Haarlem en ook in de bankwinkel van de Rabobank, Grote Houtstraat 5, geopend tijdens winkeltijden. Het concert maakt deel uit van de serie Bruno Klassiek Presenteert, georganiseerd door Bruno Klassiek.

Cellist van wereldfaam

De Franse cellist Jean-Guihen Queyras behoort tot de echte wereldtop en is de meest gevraagde cellist ter wereld. Queyras is niet alleen als solist zeer in trek, maar ook als musicus in kamermuziekensembles. Samen met onder anderen violiste Isabelle Faust, pianist Alexandre Tharaud en als lid van het Arcanto Quartet (met Antje Weithaas, Tabea Zimmermann en Daniël Sepec) is hij een graag geziene gast in concertzalen over de hele wereld. In 2006 was hij dé sensatie van de Cellobiënnale. In mei 2007 kreeg hij maar liefst vijf dagen Carte Blanche van het Amsterdamse Concertgebouw. In september 2008 gaf hij samen met pianist Alexandre Tharaud een recital in de concertserie Bruno Klassiek Presenteert. Zijn cd-opname van de cellosuites is internationaal unaniem zeer lovend ontvangen. Na afloop van het concert in Haarlem op 15 januari signeert Queyras zijn cd’s.

Kaartverkoop

Voor het reserveren en kopen van kaarten kan men terecht bij het Bespreekburo van de Philharmonie (ma t/m vr 10-14 uur en een uur voor aanvang concert of telefonisch via 023­512 12 12). Ook kunt u kaarten bestellen via de website www.philharmonie.nu
Kaarten voor het concert zijn ook te koop in de bankwinkel van de Rabobank, Grote Houtstraat 5, geopend tijdens winkeltijden.
Daarnaast zijn kaarten te koop in de winkel van Bruno Klassiek, Gierstraat 50 te Haarlem, geopend van wo-vr 10-17.30 en za 10-17 uur (let wel: in de winkel alleen tegen vol tarief en reserveringen zijn in de winkel niet mogelijk).

Concertserie Bruno Klassiek Presenteert

Het concert op vrijdag 15 januari a.s. is onderdeel van de serie Bruno Klassiek Presenteert, een uniek initiatief van de Haarlemse cd- en dvd-speciaalzaak Bruno Klassiek. Hiermee slaat winkeleigenaar Bruno Truyens een brug tussen live muziek op topniveau enerzijds en mooie uitvoeringen en opnames op cd en dvd anderzijds. Meer informatie over de winkel is te vinden op www.brunoklassiek.nl