'Maak popbunker van afvaloven Harlingen'


HARLINGEN, 20100115 -- Nu serieus dreigt dat de afvaloven Harlingen definitief de nog niet eens geopende deuren alweer dicht kan spijkeren, liggen er volgens de Nederlands Klokkenluiders Partij Harlingen voldoende mogelijkheden om de oven een andere bestemming te geven.

In de Tweede kamer zijn er al vragen gesteld over de evaluatie van de REC met het verzoek direct tot sluiting over te gaan en de subsidiekraan dicht te draaien. De NKP doet in veel gemeenten mee aan de raadsverkiezingen waaronder ook de gemeente Harlingen.

Volgens oud-onderwijzeres Tieneke van Montfort zou de "bunker" zich bijvoorbeeld uitstekend lenen voor een groots cultureel centrum waar jonge kunstenaars en musici zeer betaalbare units kunnen huren en kunnen optreden en exposeren.Het oerlelijke gebouw zou dan een multifunctionele functie kunnen krijgen en daarmee Harlingen als culturele stad direct op de kaart zetten.

"Dat ding slopen gaat meer kosten dan het voor nuttigere doeleinden te gaan gebruiken. In feite is alles beter dan een vuilcrematorium". Dat de ideeën van Van Montfort steun zullen krijgen is nog maar de vraag. Eerst zal de NKP een zetel moeten zien te bemachtigen in de raad van Harlingen. "Maar als de deuren definitief dicht gaan voor Omrin, gaan er veel deuren open om er iets spraakmakends van te maken".





Ingezonden persbericht