Deuk in europese merkregistraties


WEESP, 20100115 -- De registratie van Europese merken is door het lage tarief ongekend populair bij merkhouders. Deze populariteit zal flink afnemen na de oppositiebeslissing van het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) van vandaag.

Om volgens het BBIE een rechtsgeldig beroep te kunnen doen op een Europees merk dat meer dan 5 jaar geleden is geregistreerd, dient er sprake te zijn van grensoverschrijdend gebruik van dat merk. In de oppositiebeslissing is bepaald dat het gebruik van het Europese merk ONEL in Nederland alleen niet voldoende is.

Arnaud Bos van merkenbureau Onel trademarks, een van partijen in deze oppositieprocedure, noemt deze beslissing opmerkelijk: "Het BBIE stelt hiermee strenge eisen aan het geografische gebruik van een Europees merk." Arnaud Bos meent dat voor bedrijven die al internationaal actief zijn en een Europees merk hebben deze beslissing geen consequenties heeft. "Deze beslissing kan wel nadelige gevolgen hebben voor bedrijven die alleen in de Nederland actief zijn maar hun merk alleen als Europees merk hebben vastgelegd." Onel trademarks gaat in beroep tegen beslissing. "Wij zijn benieuwd wat het Hof Den Haag hierover te zeggen heeft."

Arnaud Bos
Onel trademarks
www.onel.nl





Ingezonden persbericht