Bieze Makelaars groeit tegen dalende trend in


Makelaars "in de lift"

APELDOORN, 20100115 -- Ondanks dat de woningmarkt in zwaar weer zit, wisten de makelaars van Bieze Makelaars in Apeldoorn in 2009 te groeien naar de top 5 van verkopende makelaars in Apeldoorn en omgeving. "We zitten in de lift" zeggen makelaars Frank Huibers en Alwin Rijpstra. Zij zien geen bedreigingen maar kijken naar de kansen.

Huibers en Rijpstra verkochten afgelopen jaar het duurste appartement van Apeldoorn, de enige boven de vier ton. En zij slaagden erin om een vrijstaande woning van bijna 7 ton binnen een week voor de vraagprijs te verkopen. Gemiddeld verkopen zij per kwartaal 30 tot 35 procent van hun aanbod. Ter vergelijking: het gemiddelde in de regio is ongeveer 10 procent. Unieke resultaten dus.

Hoe doen Huibers en Rijpstra dat? Ze zijn door de crisis anders gaan denken. De twee makelaars vinden het een uitdaging om woningen binnen twee weken te verkopen. Dat is ze bij een heel wat huizen gelukt. Ze hebben een heel concept ontwikkeld. Hoe dat werkt, is lastig uit te leggen want voor elke woning is het anders. Het unieke concept wordt in detail aangepast op een huis en heeft alles te maken met de presentatie van het huis en nieuwe marketingconcepten.

De twee makelaars merken dat de vraag naar een aankoopmakelaar is gegroeid. De makelaar is niet meer de tipgever, maar levert goed advies. Met goede bouwkundige, juridische en lokale kennis van de makelaar en zijn inzicht in de woningmarkt doen kopers van een woning hun voordeel bij het inschakelen van een makelaar. Je weet zo dat je geen kat in de zak koopt. Bij Bieze krijgen ze door goede ervaringen van klanten steeds meer naamsbekendheid en mogen ze meer mensen begeleiden bij aankoop van een woning. Veel goede deals zijn gesloten. "We genieten ervan als het lukt om mensen hun droomhuis te laten kopen."

Meer weten? Kijk op www.bieze-makelaars.nl of bel 055-5211311.





Ingezonden persbericht