Bedrijf gaat over tot sterke vermindering van de kosten voor geldoverboekingen naar Haïti vanuit elke MoneyGram locatie over de hele wereld

Bedrijf gaat over tot sterke vermindering van de kosten voor geldoverboekingen naar Haïti vanuit elke MoneyGram locatie over de hele wereld.

De hulp omvat een financiële bijdrage van $10.000 aan de Pan American Development Foundation en gratis transacties naar het Amerikaanse Rode Kruis.

MINNEAPOLIS--(BUSINESS WIRE)-- 20100115 --

Als reactie op de verwoestende aardbeving van afgelopen dinsdag in Haïti, heeft MoneyGram International vandaag een programma aangekondigd om Haïtianen die in het buitenland wonen te helpen onmiddellijk hulp te sturen naar hun naasten in Haïti voor sterk gereduceerde kosten.

Tot en met zondag 24 januari biedt MoneyGram een speciale prijs van $1 USD* en overeenkomstige bedragen in buitenlandse valuta voor geldoverboekingen naar Haïti vanuit alle 186.000 locaties van MoneyGram over de hele wereld.

Als wereldwijd actief bedrijf op het gebied van geldoverboeking erkent MoneyGram dat het rampniveau waarmee Haïti te maken heeft na de ernstige aardbeving zal leiden tot een sterke stijging van de geldoverboekingen van mensen die financiële ondersteuning sturen naar familie en vrienden.

“Dit initiatief van MoneyGram en onze agenten zal onze klanten ondersteunen bij het zoveel mogelijk geld sturen aan hun naasten in deze moeilijke tijd”, aldus Dan O’Malley, MoneyGram EVP voor Noord- en Zuid-Amerika. “MoneyGram en onze agenten in Haïti maken zich ernstige zorgen om de mensen in Haïti terwijl zij werken aan het herstel van hun toegang tot basisbehoeften. Voedsel, water en medische zorg behoren tot de meest cruciale behoeften, maar de nadruk zal spoedig verschuiven naar herstel en we verwachten dat mensen hun steun aan familie en vrienden in Haïti zullen verhogen. Onze prioriteit is om te verzekeren dat onze agenten zo snel mogelijk operationeel zijn en om onze klanten te helpen het meeste te halen uit het geld dat hun naasten bereikt.”

De landen met de hoogste geldoverboekingen aan Haïti zijn onder meer de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Mexico, Italië, Spanje, Nederland en landen en gebiedsdelen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

MoneyGram heeft bijna 130 agentschappen in Haïti, waaronder Caribbean World Trading S A, Grace Trading, Moneylink S A, Rapid Transfer en Unibank. Bezoek voor informatie over agentschappen die actief zijn in de buurt van Port-au-Prince www.moneygram.com of volg MoneyGram op Facebook.

Naast de tijdelijke kostenverlagingen heeft MoneyGram een bedrag van $10.000 geschonken aan de Pan American Development Foundation (PADF) voor hulp bij de ramp in Haïti. PADF is de natuurramphulpverleningstak van de Organization of American States.

“PADF is al bijna dertig jaar actief in Haïti en werkt samen met de Haïtianen aan het opbouwen van een beter leven en het geven van een betere toekomst aan hun gezin”, aldus John Warner, MoneyGram’s vice president voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. “We ondersteunen hen omdat zij de nodige steun bieden aan Haïtiaanse gemeenschappen tijdens deze onvoorstelbare ramp. We werken ook aan het bieden van duurzame dienstverlening bij onze agentschappen en tegen de laagste kosten, waardoor onze klanten de zo wanhopig nodige gelden naar hun naasten in Haïti kunnen sturen.”

Het MoneyGram Global Giving Program verstrekt financiële bijdragen aan organisaties over de hele wereld, waaronder die die reageren in tijden van nood. Het programma verstrekt ook financiële bijdragen voor basisbehoeften en essentiële alfabetisering en onderwijs. Vorig jaar heeft MoneyGram financiële bijdragen verstrekt aan programma’s in meer dan 35 landen, waaronder een bedrag van $30.000 voor programma’s in Haïti. Meer informatie is beschikbaar op www.moneygram.com/giving.

Over MoneyGram International

MoneyGram International biedt mensen die op grote afstand van hun vrienden of familie wonen of beperkte bankrelaties hebben, meer keus om hun financiële zaken te regelen. MoneyGram International, een toonaangevend internationaal leverancier van geldoverboekingsdiensten, helpt klanten op veilige wijze over de hele wereld geld te verzenden, waarbij het geld in slechts 10 minuten op de plaats van bestemming is. Het mondiale netwerk van MoneyGram bestaat uit 186.000 plaatselijke agentschappen in 190 landen en gebiedsdelen. Het gebruikersvriendelijke en betrouwbare netwerk van MoneyGram omvat detailhandelaren, internationale postkantoren en financiële instellingen. Ga voor meer informatie over geldoverboeking en locaties van agentschappen naar www.moneygram.com of volg ons op Facebook.

* Valutawisselkosten kunnen van toepassing zijn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
MoneyGram International
Lynda Michielutti, 952-591-3846

michielutti@moneygram.com

Ticker_symbol NYSE:MGI
ISIN US60935Y1091