Ingezonden persbericht


Persbericht 7 januari 2010

Live in Your Living Room @ Eurosonic/Noorderslag in Groninger Museum

In samenwerking met het Groninger Museum organiseert Live in Your Living Room in opdracht van EuroSonic/Noorderslag concerten in het Groninger Museum. Voor iedereen zonder Eurosonic ticket nog dé manier om de acts te zien. Voor de bezoekers mét ticket /polsbandje ideaal om de drukte te ontwijken en een concert in intieme sfeer te proeven. De showcases zijn van acts die al spelen op één van de podia van het festival. Kom ook, en check ze uit in de typische intieme setting van Live in Your Living Room.

Vrijdag 15 januari: Auditorium Groninger Museum, Museumeiland 1 20.00 - 20.45 uur The Leisure Society (UK)
21.00 - 21.45 uur CallmeKat (DK)
22.00 - 22.45 uur Jenny Lane (NL)

CALLmeKAT (DK) Groninger Museum Auditorium 20.00 ­ 20.45 uur Met CALLmeKAT uit Denemarken wordt het focus gebied Scandinavië van Eurosonic/Noorderslag vertegenwoordigd. CallmeKat brengt sfeervolle, melancholische muziek waarin de artieste als een kat door haar instrumentarium sluipt: een stapeltje oude keyboards, een laptop met vogelgetsjilp en als het in de koffer past ook een stylofoon, glockenspiel en andere toeters en bellen. En daaroverheen dan haar zachte, verleidelijke stem, alsof ze in een hoekje zit te spinnen en om op gezette tijden ineens luid uit te halen. Vergelijkbaar met Fiona Apple meets CocoRosie.

The Leisure Society (UK) Auditorium Groninger Museum 21.00 ­ 21.45 uur De muziek van de 7 koppige The Leisure Society brengt neofolk- en indiepop. Spil is Nick Henning (zang/snaarinstrumenten). Hij zat ooit samen in een bandje met huidige hippe filmtoppers Paddy Considine (acteur) en Shane Meadows (regisseur). Voor enkele films van de laatste verzorgde The Leisure Society al de muziekscore, is er nu een eigen album vol pastorale prachtpop, waar de nodige banjo's, ukuleles en violen aan te pas komen wat zij nu live zullen vertolken.

Jenny Lane (NL) Auditorium Groninger Museum 22.00 ­ 22.45 uur Jenny Lane uit Noord-Holland kreeg het Apollo Theater in New York op de knieën. Ze begon als backingvocalist van o.a. Postman én Anouk en debuteerde in november 2009 met het goed ontvangen album 'Monster'. Terecht, zo blijkt uit haar unieke amalgaam van pop en soul die hits als 'Say Say Say' en 'You Start A Fire' opleverde. Zie haar nu live en waan je in het Apollo. Het belooft een bijzonder optreden te worden, met volledige line-up inclusief backingvocals in een (semi-)akoestische setting.

Kosten en voorwaarden
Kosten ¤10.00 inclusief consumptie en tot 22.00 uur toegang tentoonstellingen Groninger Museum. Toegang voor Eurosonic publiek op vertoon van ticket/polsbandje. Tickets verkrijgbaar via: Kassa Groninger Museum.
E-tickets verkrijgbaar vanaf vrijdag 8 januari 2010 via webshop Groninger Museum. Reserveringen via boekingen@groningermuseum.nl tot vrijdag 15 januari 2010, 12.00 uur. Afhalen mogelijk tot uiterlijk vrijdag 15 januari 15.00 uur, daarna worden de tickets vrijgegeven.




Ingezonden persbericht