Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - rijden zonder rijbewijs | |

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 15 januari op de Vlijtseweg in Apeldoorn een 21-jarige automobilist uit Wapenveld aangehouden. De man kon geen geldig identiteitsbewijs tonen en bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs.


De politie hield de bestuurder omstreeks 02:00 uur staande bij een verkeerscontrole. De man bleek zowel geen identiteitsbewijs te kunnen tonen als niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is met een boete voor beide zaken weer heengezonden.

|     |Apeldoorn - vrouw gewond na aanrijding                    |

Een 59-jarige Apeldoornse raakte donderdag 14 januari gewond toen zij op haar fiets op de Asselsestraat in Apeldoorn in aanrijding kwam met een 30-jarige automobilist, ook uit Apeldoorn.


De hulpdiensten kregen omstreeks 14:30 uur de melding van het ongeval. Op de Asselstestraat ter hoogte van de kruising met de W. Druckerstraat had de betreffende automobilist geen voorrang veleend aan de vrouw, met een aanrijding tot gevolg. De vrouw is met schouderletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --
|     |PERSUITNODIGING                                           |

Let op: niet publiceren over deze controle vóór maandag 18 januari, 07:00 uur aub!


Op maandagmorgen 18 januari houdt de politie in Apeldoorn een alcoholcontrole. De politie controleert bestuurders tijdens deze controle op restalcohol, dit is alcohol dat nog niet door het lichaam is afgebroken. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.


Veel mensen denken niet aan het lichamelijke afbreekproces van alcohol als zij na het weekend op maandagmorgen weer in de auto stappen. De lever doet er gemiddeld 1 à 1,5 uur over om een standaard glas alcohol af te breken, dit is onder andere afhankelijk van leeftijd, gewicht en geslacht. De bestuurder is zich hier vaak niet van bewust. Het drinken van drie glazen alcohol verhoogt het ongevalrisico met 100%.


Tijdens de alcoholcontrole maandagmorgen krijgen bestuurders die niet onder invloed zijn een BOB-slee.


U bent vanaf 07:00 uur welkom om deze controle bij te wonen aan de Amersfoortseweg in Apeldoorn, ter hoogte van het parkeerterrein van Koningin Julianatoren.


De controle vindt plaats tussen 07:00 en 09:00 uur. Namens Bureau Communicatie is Niels Nijman tussen 07:00 en 08:00 uur bij de controle aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden of interviews te geven. Hij is gedurende dat uur ook telefonisch bereikbaar via 055-5436057.


De resultaten van de controle zullen na afloop bekend worden gemaakt via een persbericht.


-----------------------

(





(



---- --