CDG Europe BV


Gratis MKB-oplossing VMware Go nu beschikbaar 14-1-2010
Virtualisatie voor het MKB in drie eenvoudige stappen

Nieuwegein, 14 januari 2010 - VMware, Inc (NYSE: VMW), wereldwijd marktleider in virtualisatie-oplossingen van de desktop tot en met het datacenter en de cloud, kondigt de beschikbaarheid aan van VMware Go, een webgebaseerde dienst waarmee MKB'ers met een paar muisklikken hun servers kunnen virtualiseren en werkende virtuele machines kunnen creëren.
VMware Go biedt het MKB hiermee een makkelijke manier om applicaties te virtualiseren doordat het kosteloos de installatie en configuratie van de gratis hypervisor VMware ESXi automatiseert.

Er zijn met VMware Go al meer dan drieduizend virtuele machines gecreëerd door meer dan duizend bètatesters. VMware Go, in combinatie met VMware ESXi, biedt bedrijven een snelle manier om overheadkosten te verlagen en de bedrijfsvoering te vereenvoudigen, doordat meerdere besturingssystemen en applicaties op één server kunnen draaien. Hierdoor wordt minder geld besteed aan hardware, stroom, koeling en serverbeheer.

"Met VMware Go halen we de drempel weg voor bedrijven die denken dat ze niet beschikken over de vaardigheden om aan de slag te gaan met virtualisatie. Bedrijven hoeven zich geen zorgen meer te maken dat ze niet de juiste IT-middelen of expertise hebben. Met name MKB-ondernemingen kunnen nu sneller en gemakkelijker profiteren van de voordelen van virtualisatie", zegt Dan Chu, Vice President of Emerging Products and Markets bij VMware. "Zowel VMware Go als VMware ESXi zijn gratis en bieden directe kostenbesparingen door verbeterd servergebruik, minder energieverbruik en centraal beheer van het datacenter. Hierdoor kan de IT-afdeling zich meer bezighouden met innovatie en is zij minder tijd kwijt aan onderhoud."

Virtualisatie in drie stappen
VMware Go vergemakkelijkt en versnelt virtualisatie tot drie eenvoudige stappen


1. Initiële ESXi server set-up

* De web-browser interface en intuïtieve wizard begeleiden en versnellen de installatie en het set-up proces.
* De ingebouwde hardwarecompatibiliteit-controle automatiseert het proces waarbij de fysieke server-omgevingen worden geselecteerd.


2. Creëren virtuele machine

* Maak gebruik van de bestaande fysieke serverconfiguratie, installeer een vooraf gebouwd, virtueel apparaat, of start met een nieuwe, schone virtuele machine.


3. Beheer de ESXi-servers en virtuele machines
* Dankzij de interface voor centraal beheer zijn eenvoudig veranderingen aan te brengen aan een virtuele omgeving.
* Controleer de prestaties en het gebruik van resources van de virtuele machines.

* Scan en update virtuele machines vanaf een centrale console.

"Een van de belangrijkste barrières voor het MKB om virtualisatie in te zetten, is het gebrek aan vertrouwen dat het implementatieproces de eerste keer meteen werkt", zegt Tim Cox, Directeur van Cox Technical Services. "Daarom ben ik blij met VMware Go. Het maakt virtualisatie toegankelijk voor een grote markt van kleine en middelgrote bedrijven die in de veronderstelling waren dat ze niet over de juiste kennis beschikken om hun servers te virtualiseren. Het is een geweldig instrument om mensen kennis te laten maken met virtualisatie."

Lees hieronder het volledige VMware persbericht. link

CDG Europe bv is dé innovatieve IT-distributeur en heeft naast haar vestiging in Nederland tevens vestigingen in België, Luxemburg, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Zweden, Finland en de Baltische staten. Hiermee ondersteunen wij onze internationale Partners, komen tegemoet aan de groeiende vraag naar een kennis partner voor onze proposities en vergroten ons blikveld. De doelstelling van CDG Europe bv is om samen met partners innovatieve producten en diensten te vertalen naar nieuwe proposities in lijn met de huidige marktontwikkelingen. Met leveranciers als Aladdin, Chip PC, Citrix, Cranberry, Expand Networks, Immidio, InstallFree, KACE, Platespin, RES Software, Vizioncore en VMware is CDG leider in het aanbieden en ondersteunen van marktgerichte oplossingen op het gebied van Applicatie Beschikbaarheid. Het CDG Education Centre fungeert als geautoriseerd trainingscentrum voor al deze producten en kan ook voorzien in opleidingstrajecten op maat.

server based computing, server-based computing, SBC, application service provision, asp, cdg, nederland, citrix, expand, logcaster, powerfuse, softricity,Microsoft SoftGrid, demo, ICT, training, asp, consult, hosting, hosting, hotel, pilot, consultancy, it training, waar koop ik, distributie van, verkoop van, rashied akrum, tcsw, server-based computing, SBC, trainingen, thin client server, management, connectivity, integration, services, provider, netherlands,server based computing, cdg, nederland, distributie van, total costs of ownership, citrix, expand, logcaster, powerfuse, softricity,Microsoft SoftGrid, demo, ICT, training, asp, consult, hosting, hotel,pilot, consultancy, it training, server-based computing, trainingen, thin client server, management, connectivity, integration, services, application service provision, provider, netherlands