Gemeente Duiven


Schenking voor een zwembadtrap in Capital Sports

Burgemeester Henk Zomerdijk heeft besloten de directie van SplashR Sport, die Capital Sports begin december 2009 heeft overgenomen, een bedrag van ¤ 5.000 te schenken voor een zwembadtrap in Capital Sports te Duiven. In het zwembad van Capital Sports Duiven ontbreekt al vanaf de realisering een zwemvoorziening om senioren en mensen met een lichamelijke beperking te helpen gemakkelijker het zwembad te betreden.

De financiële bijdrage is afkomstig uit het batig saldo van de opgeheven Stichting Zwembad De Waay. In artikel 10 van de statuten van die stichting stond vermeld, dat een batig saldo na liquidatie beschikbaar wordt gesteld voor een bestemming, die zoveel mogelijk in overeenstemming is met het doel van de stichting. Op grond hiervan heeft Burgemeester Zomerdijk in overleg met het toenmalige bestuur van Stichting Zwembad De Waay een bijdrage van ¤ 5.000 voorgesteld voor de realisering van een zwembadvoorziening voor ouderen en mensen met een lichamelijke beperking in het zwembad van Capital Sports. Deze voorziening, een zogenoemde luie trap, is geschikt voor zwembaden met een beweegbare bodem.

De luie trap wordt de komende weken in het zwembad geplaatst en zorgt er vanaf die tijd voor, dat senioren en mensen met een lichamelijke beperking het zwembad gemakkelijker in en uit kunnen. Hierdoor gaan naar verwachting meer ouderen zwemmen bij Capital Sports.