Ingezonden persbericht


Persbericht

15 januari 2010

Informatie over adoptiekinderen Haïti op website

Gorinchem - De noodhulpactie van Woord en Daad en ZOA-Vluchtelingenzorg voor Haïti heeft tot nu toe ruim E 230.000 opgebracht. Woord en Daad biedt vanaf vandaag informatie aan op haar website over de situatie van scholen en adoptiekinderen die door Nederlandse sponsors worden gesteund.

Omdat het contact met de partnerorganisaties langzaam op gang komt, probeert Woord en Daad uit te zoeken welke adoptieprojecten getroffen zijn door de ramp. 5.893 kinderen uit Haïti worden door Nederlandse sponsors financieel gesteund. De adoptiesponsors leven erg mee met de situatie in Haïti en we willen hen zo spoedig mogelijk duidelijkheid bieden. Vanaf vandaag kunnen zij daarom op de Woord en Daad-website meer informatie vinden over de adoptieprojecten in Haïti. De informatie is te verkrijgen via www.woordendaad.nl onder het kopje Noodhulp Haïti en Informatie adoptiekinderen. Deze site wordt regelmatig bijgewerkt.

Partnerorganisatie Parole et Action heeft aangegeven druk bezig te zijn met het samenstellen van een medisch team. De hulpverlening komt dus, hoewel moeizaam, op gang. De reis van Leen Stok, die vandaag naar Haïti zou vertrekken, is uitgesteld. Omdat een reis direct naar Haïti nog niet mogelijk is, verloopt de reis via de Dominicaanse Republiek. Momenteel zijn de wegen van de Dominicaanse Republiek naar Haïti echter onbegaanbaar en onveilig. Met behulp van militairen worden de belangrijkste toegangswegen in de komende dagen weer toegankelijk gemaakt. Vanaf aanstaande dinsdag zou vervoer naar Haïti vanuit de Dominicaanse Republiek weer mogelijk moeten zijn. We verwachten dan ook in de loop van volgende week concrete informatie te ontvangen over de noden en op basis daarvan de hulpverlening te kunnen uitbreiden.

Woord en Daad en ZOA-Vluchtelingenzorg zijn dankbaar dat de hulp zo snel op gang komt en roepen hun achterban op te blijven bidden en geven, zodat de partnerorganisaties in Haïti zo goed mogelijk hulp kunnen bieden. Giften zijn van harte welkom op giro 733 (Woord en Daad) of giro 550 (ZOA-Vluchtelingenzorg).

***EINDE PERSBERICHT***