Ingezonden persbericht


Ook actie in etalages

Jan Hamming brengt 1.000e poster langs

Lijsttrekker Jan Hamming brengt dit weekeinde de 1.000e poster langs bij de mensen die Jan achter de ramen willen hangen. De oproep om "Jan, zeker nu" op te hangen vindt massaal gehoor ook bij bewoners die geen lid van de PvdA zijn. Blijkbaar slaat de aanpak van de PvdA voor meer banen, een veiliger stad, betere buurten en weg met de armoede aan bij de kiezers. Inmiddels is er ook een poster-campagne gestart in de etalages van Tilburgse winkeliers.

De etalage van het buro voor landschapsarchitectuur RobWagemakers aan de Gasthuisring 5 is ingericht als '' bouwetalage' . Met de titel "Op Jan kun je bouwen" wordt een relatie gelegd met de portefeuille van Jan Hamming: Wonen en Ruimtelijke Ordening. In de etalage staan tussen de posters verschillende bouwgereedschappen zoals een kruiwagen, zaag, hamer, troffel, speciekuip enz.

Door het PvdA-campagneteam zullen verschillende thematische etalages ingericht worden. Zo wordt er een etalage bij een juwelier ingericht met 'Jan's sieraden' onder het motto: 'Jan gaat voor Goud' en er komt in een Zuidamerikaanse delicatessenzaak een etalage met 'Jantje in elk Handje'. Daar staan cactusachtige planten met bloeiende broodbloemen en daarin het portret van lijsttrekker Jan Hamming. De PvdA doet een oproep aan winkeliers om hun etalage beschikbaar te stellen voor de actie Zet Jan in de etalage. Zo wordt er nog gezocht naar een etalage om de sport in te verbeelden. Winkeliers en andere eigenaars van etalageruimten kunnen zich melden bij Mayke@kikstra.nl of janzekernu@pvdatilburg.nl.