Hulpverleningsdienst Groningen


Bijna 1000 personen bij inhaalactie

Bijna 1000 Groningers hebben woensdag 13 januari van de laatste mogelijkheid gebruik gemaakt om een tweede vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A te halen. Op drie locaties in de provincie werd gevaccineerd. De inhaalactie was bedoeld voor mensen die in november of december één van beide vaccinaties tegen het virus hadden gemist. Het aanbod gold alleen voor de groep die in november is uitgenodigd door het ministerie van VWS.

In het Kartcentrum Kardinge en het GGD-gebouw in Veendam konden mensen terecht die de prik in december gemist hadden. En in het GGD-gebouw aan het Hanzeplein in Groningen de personen die de prik in november gemist hadden. Aan het Hanzeplein kwam 323 personen en in het kartcentrum en Veendam, respectievelijk 425 en 103. In totaal dus 951 personen. Het halen van beide prikken is belangrijk om ook op lange termijn optimaal beschermd te zijn tegen het griepvirus. Bijvoorbeeld voor het geval er nog een tweede griepgolf zou komen.

Ondanks dat de griepepidemie officieel voorbij is, blijft het informatienummer van GGD Groningen voorlopig geopend. Het nummer 050-3674545 is tijdens werkdagen geopend van 10.00 tot 16.30 uur.