ABVAKABO FNV

Curatoren werken mee aan onderzoek Meavita

15 januari 2010
De curatoren van het failliete Meavita staan postief tegenover een onafhankelijk onderzoek naar het wanbeleid bij het zorgconcern.
Zij zullen ook de kosten van dit onderzoek voor hun rekening nemen.

Op donderdag 14 januari diende in Amsterdam de rechtszaak bij de Ondernemingskamer tegen het voormalige bestuur van Meavita. ABVAKABO FNV spande de rechtzaak aan omdat de bond de verantwoordelijken voor het financiële debacle rond zorgconcern Meavita verantwoordelijk wil stellen.

Door voor eens en voor altijd duidelijk te maken wat het faillissement van Meavita heeft veroorzaakt, wil ABVAKABO FNV genoegdoening voor alle medewerkers die hun baan zijn kwijtgeraakt, of veel geld hebben verloren omdat Meavita overuren, verlofdagen en dergelijke nog niet had uitbetaald. Als het aan ABVAKABO FNV ligt worden de voormalige bestuurders van het zorgconcern daarom financieel aansprakelijk gesteld.

De volgende zitting van de Ondernemingskamer is deze zomer, maar binnen zes weken doet de Ondernemingskamer eerst nog uitspraak over de vraag of ABVAKABO FNV ontvankelijk is in deze zaak. Zeven leden van de Raad van Toezicht en de voorzitter van de Raad van Bestuur hebben namelijk een aantal formele bezwaren opgeworpen waardoor de procedure vertraagd wordt. Maar ABVAKABO FNV gaat ervan uit dat dit uitstel geen afstel is en dat de pijnlijke waarheid boven tafel komt