Méér ondernemerschap levert méér innovatie

15/01/2010 22:07

PDMA-NL

Tijdens de PDMA-NL bijeenkomst in Dialogues House, Amsterdam, overhandigde Rob de Graaf, coredacteur van het boek en secretaris van PDMA-NL, het boek "Goed nieuws uit Nederland, 50 inspirerende innovaties" aan Jan Peter van den Toren, secretaris van het Innovatieplatform.

In zijn reactie zei Jan Peter van den Toren: "Dit overzicht illustreert dat nieuwe ondernemingen een belangrijke bron zijn van nieuwe producten. Dit sluit aan bij onze ambitie om door méér ondernemerschap ook méér innovatie aan te wakkeren.".Volgens Rob de Graaf zijn er duidelijke trends te zien: "Vergeleken met de 50 innovaties van het boek uit 2007 zien we meer innovatie in netwerken, met klanten en met onderzoeksinstituten. Tegelijkertijd zijn er meer start-ups dan in 2007 en zijn meer innovaties ook geschikt voor export.". Het boek wordt iedere twee jaar uitgegeven door de PDMA-NL, de vereniging van innovatiespecialisten.

Dat het in Nederland goed gaat met innovatie laat ook de Outstanding Corporate Innovator award zien, die door de internationale Product Development and Management Association in 2009 werd toegekend aan DSM. Rob van Leen, Chief Innovation Officier bij DSM is trots op deze award, die DSM heeft gewonnen vanwege de strategische rol die innovatie speelt in de corporate strategie van het bedrijf. Tijdens de presentatie van het boek vertelde hij meer over de wijze waarop DSM innovatie inzet om duurzame groei te creëren voor het bedrijf en de stakeholders.

Nederland heeft in het buitenland een goede reputatie als het op innovatie aankomt. Daarom heeft de Product Development and Management Association Amsterdam uitgekozen als locatie voor de belangrijke conferentie "Front End of Innovation / Europe". De conferentie opent met een presentatie van Adrian van Hooydonk, BMW's Design Director, die een concept car zal onthullen, waarbij hij ingaat op de ontwikkelingen die naast een doorbraak zijn binnen de auto-industrie, ook een doorbraak zijn in onze samenleving en cultuur. De conferentie gaat plaatsvinden van 8 t/m 10 februari 2010 in het Hilton hotel in Amsterdam, en is een belangrijke verzamelplaats voor professionals uit heel Europa die zich bezig houden met productinnovatie.

ACHTERGROND INFORMATIE

PDMA-NL is de toonaangevende vereniging voor professionals op het gebied van productontwikkeling en -management in Nederland. PDMA-NL is geaffilieerd met de wereldwijde PDMA organisatie en deelt kennis en ervaring over innovatieprocessen en productontwikkeling.

Kijk voor meer informatie op www.pdma.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.pdma.nl


Noot voor de redactie:

NOOT VOOR DE REDACTIE (