Dienstenbond CNV

Nieuws

15 januari 2010

Zorgpunten van leden en overleg bij ING

Op verzoek van de bedrijfsledengroep CNV Dienstenbond bij ING zijn er zorgpunten geïnventariseerd over de splitsing en andere zaken. Deze zorgpunten zijn bij ING neergelegd. Tevens is er met ING gesproken over de nieuwe medezeggenschapsstructuur, de beloningsregeling buitendienst RVS en de taskforce employability.

De actieve leden van CNV Dienstenbond, de bedrijfsledengroep, hebben in hun omgeving gevraagd welke zorgpunten er leven met betrekking tot de splitsing en andere zaken.
Er is onduidelijkheid over wat er gebeurt met lopende trajecten, met betrekking tot het functiehuis, de targetafspraken, de toepassing van het afspiegelingsbeginsel en de communicatie over de wpcscan. ING heeft aangegeven dat zij tijd nodig heeft voor antwoorden op de zorgpunten en stelt voor om binnenkort met de verantwoordelijke directeuren hieromtrent overleg te hebben. In de loop van januari zal het overleg plaatsvinden. Wel wordt toegezegd dat voor iedereen de uitslag van de wpcscan in het Nederlands plaatsvindt.

CNV Dienstenbond en de collega-vakorganisaties hebben richting ING aangegeven dat zij het jammer vinden onvoldoende betrokken te zijn geweest bij het ontwikkelen van de nieuwe medezeggenschapsstructuur. Er is geen gebruik gemaakt van de kennis over medezeggenschap, die vakbonden hebben. Een gemiste kans voor ING.

Bij de ondernemingsraad van RVS ligt een instemmingsverzoek over een gewijzigde beloningsregeling voor de buitendienst. In de loop van januari 2010 zal er ook over een overgangsregeling worden gesproken.

Eind januari 2010 gaat de taskforce employability van start. In de taskforce zitten managers en HR-mensen van ING, medezeggenschappers en bestuurders en deskundigen van de vakorganisaties. Doel van de taskforce is een visie te ontwikkelen wat er moet gebeuren om medewerkers werkweerbaar te maken, dat wil zeggen hoe houd je medewerkers aan het werk (al dan niet bij ING), maar zeker ook om concrete afspraken hierover te maken. Dus geen papieren afspraken meer, maar echte duidelijke afspraken, waar iedere ING- medewerker mee uit de voeten kan.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder mevrouw Ike Wiersinga (i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl).

Denkt u na het lezen van deze info ik zou best met CNV Dienstenbond willen meepraten over wat er bij ING gebeurt, dan kunt u dat aangeven aan uw bestuurder Ike Wiersinga (i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl) of de voorzitter van de bedrijfsledengroep Gerard Dekkers (gerard.dekkers@remove-this.mail.ing.nl).