Ingezonden persbericht

Zwolle en Omgeving bidt mee op Nationale GebedsdagOp zaterdag 16 januari 2010 vindt de 30ste Nationale Gebedsdag plaats. Ieder jaar vormt de Nationale Gebedsdag weer een indrukwekkende manifestatie van geestelijke eenheid. Een dag van eenparig gebed voor Nederland en de wereld. De Nationale Gebedsdag gaat vooraf aan de Week van Gebed (17-23 januari). Het thema van de Nationale Gebedsdag en de gebedsweek is "Jij bent mijn getuige" De Evangelische Alliantie (EA) coördineert de Nationale Gebedsdag.

Ook in Zwolle organiseert een interkerkelijke werkgroep de gebedsdag. Een regioteam is druk bezig met de voorbereidingen voor het programma waarin volop aandacht zal zijn voor aanbidding, voorbede en samenzang.
Evangelist Dato Steenhuis en Anne Westerduin (ex hoofdredacteur Eva) zullen het thema vanuit de Bijbel inleiden. Een interkerkelijke praise-band verleent muzikale medewerking. De bijeenkomst is in "De Zuiderhof", Troelstralaan 25. Het programma begint om 10.30 uur en duurt tot 16.00 uur.
Voor kinderen is een crèche aanwezig. De toegang is gratis. Er is een collecte om de kosten te dekken.

Jongeren organiseren 's avonds een Prayer Night geleid door Youth For Christ onder het motto: "Binnenstebuiten". Het begint om 19.30 in het Carolus Clusius College, Kamperweg1 op de hoek met de nieuwe Veerallee.

De Nationale Gebedsdag wordt dit jaar in twaalf steden in Nederland georganiseerd. De EA ondersteunt de gebedsdag, in samenwerking met elf andere christelijke organisaties. De EA roept christenen, ongeacht hun kerkelijke achtergrond, op zich te verenigen in gebed voor politiek en samenleving, voor de kerk, het volk Israël en de wereld. De bijeenkomsten hebben een regionaal karakter.