Gemeente Laarbeek


Captains dagen u uit voor gezondheidsrace!

LAARBEEK Wellicht heeft u al gehoord van de gezondheidsrace, die op 16 januari 2010 in Lieshout met een gezondheidsmarkt van start gaat. Doel van dit project is alle inwoners in Laarbeek aanzetten tot een gezonde leefstijl, met een gezond eetpatroon en voldoende lichaamsbeweging. De vier Laarbeekse kernen gaan een sportieve uitdaging aan in de vorm van een wedstrijd. Elke kern krijgt een eigen team, onder leiding van een captain. De deelnemers worden begeleid door een team van deskundigen en krijgen een nulmeting en een daaraan gekoppeld persoonlijk streefplan. Er kunnen onder andere punten worden verdiend met afvallen, conditieverbetering maar ook met deelname aan sportieve activiteiten of het aanzetten van anderen tot een gezondere leefstijl. Tijdens de gezondheidsmarkt, die in de loop van volgend jaar in elke kern wordt herhaald, vindt een tussenmeting plaats en zijn prijzen te winnen. Te denken valt niet alleen aan geldprijzen, maar ook tegoedbonnen voor sportactiviteiten of gezonde voedingsmiddelen.

Graag willen wij u alvast kennis laten maken met de captains. Wellicht kunnen zij u over de streep trekken om mee te doen! Dit is immers een mooie kans om op een verantwoorde manier en in teamverband aan uw gezondheid te werken.

Captain Beek en Donk: Wim van de Burgt

Voor Beek en Donk ben ik, Wim van de Burgt, gevraagd om als captain van het team te fungeren. En ik ga deze uitdaging graag aan om samen met anderen in beweging te komen, een gezonde leefstijl ontwikkelen en te behouden. Ik word bijgestaan door Maarten van de Oever. Maarten (woonachtig in Son en Breugel, tegen Mariahout aan) is instructeur bij Sport- en Gezondheidscentrum Laarbeek. Daarvoor heeft hij vijf jaar gewerkt bij Thermen Son. Hij is ook werkzaam als personal coach. We worden ondersteund door een team van specialisten (diëtiste, fysiotherapeut, GGD, huisarts etc.).

Zelf ben ik bekend met de sportwereld. Zo heb ik in mijn jonge jaren gewerkt als zwemonderwijzer en heb bij allerlei sportverenigingen trainingen gegeven. Ook heb ik vele jaren zaalvoetbal en fanatiek tennis gespeeld. Vandaag de dag zijn, door een herniaoperatie, mijn sportieve activiteiten op een lager pitje komen te staan en beperkt tot de sportschool en veel wandelen. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als salescoach bij RVS.

Beste Beek en Donkenaren, ik daag jullie uit om deel te nemen aan dit groots opgezette gezond leven project. Ons doel is: alle Laarbeekers op een gezonde, verantwoorde en sportieve manier in beweging te krijgen, waardoor de conditie verbetert, eventueel te hoog vetpercentage verdwijnt en men geestelijk fitter door het leven gaat.

Heb je interesse om samen met mij deze uitdaging aan te gaan, meld je dan voor 15 december a.s. aan via e-mail:
wim.van.de.burgt@onsbrabantnet.nl of telefoonnummer: 0492 464 122.

Captain Lieshout: Henk Berkers

Voor de kern Lieshout ben ik, Henk Berkers, als captain aangezocht. Ik wil samen met jullie deze uitdaging aangaan en zorgen dat als jij je aanmeldt, je gedurende het hele jaar leert om een gezonde(re) leefstijl te ontwikkelen, waardoor je lekker in je vel komt zitten en dat daarna ook blijft voortzetten!

Dus ben jij die persoon uit Lieshout die op zoek is naar bewegen, gezondheid en een beter en fijner leven? Meld je dan aan! Heb je een beperking? Dan is dat nog een grotere uitdaging om mee te doen. Wil je afkomen van overgewicht, medicijngebruik, verslaving of ben je het stilzitten beu? Ook dan kun je je aanmelden. Samen met deskundigen die wij als team dan gaan zoeken gaat het ons lukken om te zorgen dat je gezonder gaat leven en hierdoor een prettig(er) bestaan hebt op deze aardbol.

Bel of mail mij, zodat we samen je doel kunnen vaststellen. Mijn telefoonnummer is: 0499 422 098. Mijn e-mailadres is: henkberkers@onsmail.nl. Let wel: elk team bestaat uit slechts 12 personen, dus wees er snel bij en meld je voor 15 december 2009 aan.

Captain Mariahout: Ton Leenders

Al gehoord van de gezondsheidsrace van Laarbeek? Hiervoor ben ik op zoek naar enthousiaste Mariahoutenaren die op een verantwoorde manier willen afvallen of hun levensstijl willen veranderen. Ik vind het een grote eer dat ik, Ton Leenders, gevraagd ben als teamcoach voor het Mariahoutse team. De begeleiding wordt verder nog aangevuld met Maarten Gilsing.

Wil je één jaar lang samen met een enthousiast team werken aan een gezonder lichaam en levensstijl dan kun je je zich opgeven. Jong, oud, man, vrouw, dik, dun, klein of groot, of mindervalide, iedereen kan zich hiervoor aanmelden.

Wat gaan Maarten en ik voor je betekenen: samen bewegen, eten, praten en lachen, maar ook activiteiten organiseren om jou en onze dorpsgenoten op een verantwoorde wijze bezig te laten zijn met voeding en lichaam.

Dus wil jij jouw levensstijl verbeteren? Geef je dan snel op, dan kom jij misschien in het team van Mariahout. Laat deze kans niet voorbij gaan en bel 06 1239 8869, of mail naar lleenders@onsbrabantnet.nl.

Captain Aarle-Rixtel: vacature!

Helaas is er nog geen captain voor de kern Aarle-Rixtel. Vindt u het leuk om een team enthousiaste deelnemers te coachen? Bent u initiatiefrijk en wilt u graag de spil zijn in uw eigen team, waarmee u leuke initiatieven bedenkt en opzet? Neem dan contact op met Henrie Bouwmans, e-mail: hbouwmans@welzijnlaarbeek.nl.