Stadsdeel Amsterdam-Noord

Sport- en gezondheidsmarkt "Fit en gezond in De Banne!"

Op zaterdag 16 januari houdt Stadsdeel Amsterdam-Noord voor het eerst een gratis sport- en gezondheidsmarkt in en rondom het winkelcentrum In de Banne: "Fit en Gezond in de Banne!" Bewegen, gezonde voeding & leefstijl en valpreventie staan centraal op deze markt.

Stadsdeel, sportaanbieders en welzijnsorganisaties bieden een aantrekkelijk programma met informatieve stands en allerlei activiteiten voor jong en oud.
Na de opening door Peter Faber kunnen bezoekers onder andere kijken naar demonstraties van de judo- en de turnvereniging, of zelf in actie komen bij de gratis proeflessen en workshops. Achter het winkelcentrum wordt een voetbal- en tennisveld aangelegd.

Gezonde voeding & leefstijl

"Fit en gezond in de Banne" biedt bezoekers ook een gratis gezondheidscheck (meting vetpercentage, bloeddruk en cholesterolgehalte) en deskundig advies over voeding en bewegen. Een kok geeft een demonstratie gezond koken.

Valpreventie

Tijdens de sport- en gezondheidsmarkt is er speciale aandacht voor valpreventie: deskundigen wijzen ouderen daarbij op risicofactoren in de woning, in de openbare ruimte, bij hulpmiddelen en veranderingen in het lichaam. Bezoekers met een rollator kunnen deze gratis laten controleren.

Waar en wanneer

Iedereen is welkom op

zaterdag 16 januari 2010
11.00 tot 16.00 uur
Winkelcentrum In de Banne
Ankerplaats, Amsterdam-Noord

Meer informatie

Over de sport- en gezondheidsmarkt:

Neem contact op met wijkmarinier Gert van Weert, telefoon 020- 6349 707

Over sport- en bewegingsactiviteiten in het stadsdeel:

Kijk op de sportpagina van deze website

Flyer 'Fit en gezond in De Banne!