KRO

KRO's In de Schaduw van het Nieuws: PVV: Ja of nee?

Uitzenddatum: 16/01/2010

Dit jaar speelt voor veel mensen de vraag: Ga ik stemmen op de PVV of niet? De worsteling om te mogen kiezen voor de PVV, staat centraal in deze uitzending van KRO's In de Schaduw van het Nieuws.

Nog meer dan 2009 wordt 2010 het jaar van de PVV. Er zijn gemeenteraadsverkiezingen en de PVV doet mee. Het is onzeker of het kabinet de rit uitzit. Valt de regering dan is de PVV volgens de peilingen een enorme machtsfactor. De partij roert zich fors in de publiciteit met populaire en met omstreden standpunten.

In veel kringen is het niet `bon ton' om ervoor uit te komen dat je PVV stemt. Toch neemt ook daar de sympathie voor de partij van Geert Wilders toe. Vertegenwoordigers van de linkse elite, de grachtengordel, en Christenen. Is stemmen op de PVV in overeenstemming te brengen met Christelijke waarden? Relaties dreigen zelfs op de klippen te lopen als één van de partners `het waagt' om op de partij van Wilders te stemmen. Maar een ieder is in Nederland toch vrij om te stemmen op wie hij wenst?

KRO's In de Schaduw van het Nieuws, zaterdag 16 januari om 21.05 uur bij de KRO op Nederland 2.