Politie Gelderland-Zuid

Diensthond ruikt fietsendief

Culemborg, 16-01-2010 o Een 17-jarige jongeman uit Culemborg is vrijdagavond rond 22.30 uur aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets. Een politiehond vond de gevluchte verdachte.

Nadat getuigen bij de politie meldden dat zich een groepje jongeren verdacht ophield in de omgeving van de Alida de Jongstraat, gingen politiemensen naar deze buurt voor onderzoek. Twee jongens werden aangetroffen. Beiden gingen er bij het zien van de agenten vandoor via het Welmoet Wijnaendts Franckenpad met achterlating van een afgesloten Gazelle fiets. Deze was voorzien van kinderzitje en fietstassen.

Diensthond ruikt verdachte

De ingezette politiediensthond liep vanaf de fiets achter het spoor en zijn neus aan. Dit leverde als resultaat de 17-jarige jongen op, in het gangpad naast een woning waar hij niet thuis hoorde. De verdachte is meegenomen voor verhoor. In zijn kleding werden een vlindermes en slagpin aangetroffen. De eerste is voor de wet wapens en munitie, de tweede als inbrekerswerktuig in beslag genomen.

Eigenaresses gezocht

De recherche zoekt nu de rechtmatige eigenaresse van deze aangetroffen damesfiets. Dat geldt ook voor een opengebroken damesfiets die werd gevonden op de Wilhelmina Druckerweg. Beide fietsen zijn meegenomen naar het politiebureau. Via internet en op het politiebureau kan aangifte van fietsendiefstal worden gedaan. (1)

Laatst gewijzigd 16-01-2010 16:44 | © Regio Gelderland-Zuid |