Politie Brabant-Noord

Eerste aanhouding in ernstige mishandeling Nieuwjaarsochtend

s-Hertogenbosch , 16-01-2010

Op vrijdagavond rond 21.00 uur heeft de politie de eerste verdachte, een 19 jarige Bosschenaar, aangehouden op verdenking van zijn betrokkenheid bij de ernstige mishandeling van een 20-jarige, 27-jarige en 28-jarige man op de Oranje Nassaulaan op Nieuwjaarsochtend.

De slachtoffers werden door een groepje van 6 mannen en twee vrouwen aangesproken en kregen direct enkele klappen waardoor de slachtoffers op de grond vielen. De 20-jarige en het 27-jarige slachtoffer werden, terwijl ze op de grond lagen, zo hard geschopt dat ze bewusteloos raakten. De daders renden vervolgens weg het station in.

Er werd onmiddellijk een onderzoek gestart waarbij de hand werd gelegd op diverse camerabeelden die zijn gemaakt in de omgeving van het station. Hierdoor kreeg de politie een goed beeld van de verdachten. Op vrijdagavond werd één van de verdachten bij de Helftheuvelpassage herkend door surveillerende agenten. Toen de agenten de verdachte wilden aanspreken rende hij er vandoor. Na een achtervolging kon de 19-jarige Bosschenaar in de Jan Olieslagerstraat worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Bureau Brabant, het regionale opsporingsprogramma van Omroep Brabant, zal de betreffende camerabeelden binnenkort uitzenden. De overige verdachten worden dringend verzocht zichzelf te melden bij de politie.