Ingezonden persbericht

Elf 3FM Serious Talent artiesten op Noorderslag

Elf 3FM Serious Talent artiesten spelen zaterdag 16 januari op Noorderslag in Groningen. Voor het tweede jaar heeft 3FM een eigen 3FM Serious Talent-stage op het Groningse popfestival. In de foyer kunnen bezoekers kijken en luisteren naar de meest succesvolle nieuwe talenten volgens 3FM van het afgelopen jaar. Ondermeer Rigby, Valerius, Destine en Laura Jansen treden op. Bovendien krijgen bezoekers alvast een voorproefje van een aantal nieuwe 3FM-talenten van 2010.

Noorderslag is hèt festival dat nieuw Nederlands talent een podium biedt. 3FM Serious Talent is met elf artiesten goed vertegenwoordigd. Zoveel artiesten passen niet op één avond op hetzelfde podium. Een aantal 3FM Serious Talent artiesten speelt daarom in andere zalen. 3FM Serious Talent scout Tijs van Liemt: "Het feit dat niet alleen op het Serious Talent Stage, maar ook over het hele Noorderslag-festival 3FM Serious Talent bands en artiesten optreden, is een ontzettende opsteker voor het Nederlandse muziekklimaat. Er worden op dit moment door nieuwe artiesten en bands fantastische dingen gemaakt. Wij gaan bij 3FM Serious Talent proberen om daar volgend jaar weer de beste tussen uit te kiezen."

3FM Serious Talent op het Serious Talent podium:

20:30 Valerius

22:00 Destine

23:30 Rigby

01:00 Go Back To The Zoo

02:30 Want Want

3FM Serious Talent op andere podia:

21:15 Mad Trist

22:30 Laura Jansen

22:45 Drive Like Maria

01:00 De Staat

01:15 Flinke Namen

02:30 Caro Emerald

3FM zendt op 14, 15 en 16 januari live uit vanaf Eurosonic/Noorderslag. Eric Corton, Michiel Veenstra, Annemieke Schollaardt en Giel Beelen spreken met artiesten en bezoekers. Ondermeer optredens van Waylon, Dio, Moke, De Staat en 3FM Serious Talent's Valerius, Destine, Rigby, Go Back To The Zoo en Want Want zijn op de zender te horen.

3FM Serious Talent

3FM Serious Talent is constant op zoek naar jong, onbekend en veelbelovend muzikaal talent. Beginnende bands en artiesten kunnen demo's uploaden naar www.serioustalent.nl. De beste inzendingen hoor je non-stop op het online radiostation van Serious Talent. De 3FM muziekredactie kiest elke twee maanden vier acts die airplay krijgen op 3FM. Bovendien maken bands die zich inschrijven kans om op te treden op grote festivals zoals Noorderslag, Zwarte Cross en 3FM Serious Request. De meest veelbelovende act van het jaar wint de 3FM Serious Talent Award. Bands en artiesten die doorbraken als Serious Talent zijn Miss Montreal, Bertolf, Rigby, Giovanca, Valerius en Kyteman.

Voor meer informatie over 3FM Serious Talent: www.serioustalent.nl.

Voor meer informatie: www.3fm.nlIngezonden persbericht