Ingezonden persbericht


Za. 16 januari in Muziekgebouw aan `t IJ PERSBERICHT FILMKLASSIEKER PICCADILLY Amsterdam, 6 januari 2010

MET LIVE BIG BAND

De big band Brussels Jazz Orchestra speelt live bij de Britse zwijgende film Piccadilly in Muziekgebouw aan 't IJ op zaterdag 16 januari. Hollywoodster Anna May Wong speelt daarin één van de grootste rollen uit haar carrière. De Vlaamse jazzcomponist Frank Vaganée schreef de nieuwe soundtrack. Dit filmconcert is onderdeel van de serie Film + Live Muziek van Muziekgebouw aan `t IJ. De film van A.E. Dupont (1929) wordt vertoond op groot doek. Theodore van Houten, dé expert op gebied van film en live muziek, verzorgt de inleiding.

`Piccadilly' speelt in het bruisende Londonse nachtleven van de Roaring Twenties en verhaalt over de exotische schoonheid Sosho. Zij werkt als afwasser in de nachtclub Piccadilly. Het is echter háár danstalent, dat onverwacht de redding blijkt te worden van de in moeilijkheden verkerende nachtclub.

Hollywoodster Anna May Wong
Actrice Anna May Wong (Sosho) was één van de grote Hollywood sterren uit het stomme film tijdperk. `Piccadilly' was haar eerste Britse productie. Het was haar prestatie als actrice die de film onvergetelijk maakte.

Piccadilly baanbrekend
Regisseur Ewald André Dupont werd onder andere beroemd met zijn films Moulin Rouge en Atlantis. Zijn Piccadilly is één van de meest internationale producties uit de twintiger jaren met acteurs uit China, Polen, Amerika en Engeland. Dupont leverde baanbrekend werk met Piccadilly, onder meer door het rassenvraagstuk aan te snijden. Het was destijds de meest prestigieuze productie van British International Pictures en geeft een prachtig beeld van de Jazz Age van eind twintiger jaren.

Theodore van Houten, de Nederlandse expert op gebied van film en live muziek, leidt de film in (19.15 uur, gratis). Kijk voor meer informatie of kaarten op www.muziekgebouw.nl. Bestellen kan ook via t. 020 ­ 788 20 00.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht