Ingezonden persbericht


Persbericht

SAMEN STAAN WE STERK MET HET PROJECT ONZE (MOLEN) WIJK, START PROJECT EN ONTHULLING VERKEERSBORDEN KUNSTSCHILDER HENK VEEN

Naar aanleiding van een aantal incidenten en het beeld dat de kwaliteit van de woon/ en leefklimaat in de Molenwijk dreigt af te nemen en initiatiefnemer buurtregisseur Gerard Zwarts, hebben een grote groep bewoners uit de Molenwijk en een aantal instanties, zich verenigd in een groep `Onze (Molen) wijk.` Deze groep wil gezamenlijk optrekken om het woon- en leefklimaat in de wijk vast te houden en te verbeteren. Speerpunten zijn een halt toeroepen aan hufterig gedrag, het terugdringen van overlast gevende jongeren en ouderen en om medebewoners te stimuleren algemene normen en waarden weer in acht te nemen. Concrete initiatieven zoals een lokaal sms-alarm voor signalering en melding van overlast, vernieling en ongewenst gedrag, invoeren van wijkregels, het stimuleren dat bewoners elkaar weer aanspreken op ongewenst gedrag en het voeren van een campagne gericht op het in acht nemen van algemene normen en waarden. Simpel gezegd is het de bedoeling is om te voorkomen dat de wijk gaat verloederen, de hangjongeren bewust te maken, de bewoners te stimuleren om medebewoners en hangjongeren durven aan te spreken, op de straten respect naar elkaar te hebben en de wijk prettig en netjes te houden.

De bekende kunstenaar Henk Veen is gevraagd mee te werken aan het project Onze (Molen) wijk en heeft de kunstschilder een eigen beeld gegeven aan het project. Dit heeft hij gedaan door oude verkeersborden nieuw leven in te blazen en zijn gedachten hierover in de vorm van kunst met verf neer te zetten. Van deze 15 unieke verkeersborden zijn 60 reproducties gemaakt welke in de wijk worden opgehangen ter ondersteuning van het project. Deze worden neergezet in de wijk op palen, muren en speelveldjes enz, om de bewoners en ook de hangjongeren er op te attenderen met een positieve invalshoek, vrolijke, kunstzinnige manier met een knipoog, om met beter elkaar om te gaan. Alle verkeersborden zijn ze zien op www.henkveen.nl en www.molenwijk.web-log.nl

Op zaterdag 16 januari 2010, zal het project en de verkeersborden worden onthuld in de Molenwijk. De originele verkeersborden zullen op de locatie tentoongesteld worden en de reproducties in de wijk doormiddel van een looproute worden geopend. Dit zal een feestelijke onthulling worden, waarbij met een hapje en drankje dit project muzikaal ondersteund zal worden met optredens van een Special guest, Rocks THC, 'D Tuniz & Ace THC, Mitta & Spanker, Boss, Energic, Windkracht 13, RTS, Yung C, Uzi (tevens host), en jeugd activiteiten.

Bij deze willen we dan ook iedereen uitnodigen voor deze onthulling en meer te weten te komen over het project van de bewoners welke al een aantal maanden draait met groot succes.

Bezoekadres:


- Gymzaal Krijtmolen, Molenwijk 8, 1035 EE Amsterdam


- Het Molenhuis. Molenwijk 7 1036 EE Amsterdam

Programma van zaterdag 16 januari 2010:

15:00 t/m 16:30 uur: Jeugdprogramma in het Molenhuis.

16:00 t/m 17:15 uur: Officiële aftrap project "Onze (Molen)wijk". Onthulling van de verkeersborden van Henk Veen door stadsdeelvoorzitter Rob Post en wethouder Chris de Wild-Propitius.

Aansluitend rondtour door de wijk langs de kunstzinnige verkeersbordenroute en ontmoeting voor alle Molenwijk-bewoners in het Molenhuis.

17:30 t/m 20:00 uur: Bar open in het Molenhuis

17:15 t/m 22:00 uur: Muziekfestijn in de gymzaal van de openbare Basisschool "De Krijtmolen", geopend met special guest.

Bij dit project zijn vele andere instanties betrokken, zoals Politie Klimopweg Buurtregisseur Gerard Zwarts, Stadsdeel Amsterdam Noord, Woningcorporatie Alliantie en Eigen Haard, Isa Beveiliging, Straatcoaches, Stichting Dock, Stadsdeelwerken, Streetcornerwork en Stichting Welsaen. Een grote hoeveelheid instanties, die de wijk leefbaar willen houden, de koppen bij elkaar hebben gestoken en een positieve wending te willen geven. Ieder voert zijn eigen functie uit in het geheel. Een prachtig streven waar Henk graag op zijn manier een steentje aan wil bijdragen.

Met dank aan de sponsors: Stadsdeel Amsterdam Noord, Ousama El Bir, Virgil Léter en stichting Dock.

Naamsbekendheid Henk Veen

De bekende kunstschilder Henk Veen, rasechte Amsterdammer, haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in Amsterdam. Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en hij probeert de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten.

Hij is bekend van diverse televisieprogramma's waar zijn kunst te zien is geweest, exposities op exclusieve locaties zoals het Marriott Hotel, Hotel The Grand, Holland Casino, American Hotel, en opvallende projecten zoals de Dam tot Damloop, waar Henk het aandenken en T-shirt heeft ontworpen en natuurlijk het project voor de Cruyff Foundation, waarbij hij geschilderd heeft met diverse BN-ers in de Bijenkorf etalage, waaronder Johan Cruijff zelf en de Henk Veen Johan Cruijff tram. Zijn eerste televisie debuut begon in het programma Live & Cooking, waar de beschilderde deuren van het decor 3 seizoenen te zien waren.

Meer informatie op www.henkveen.nl

----------


Noot voor redacties


Ingezonden persbericht