Evangelische Omroep

Nr. 008
Hilversum, 13 januari 2010

HERINNERINGEN AAN JONGE BEATRIX OP VAKANTIE IN VILLA KRONE Blauw Bloed, zaterdag 16 januari om 19.35 uur op Nederland 2

Zaterdag in het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed aandacht voor de jonge Beatrix, die als prinsesje van een half jaar oud in 1938 voor het eerst met haar ouders op vakantie gaat. De eindbestemming is Villa Krone in het Duitse Heiligendamm, waar de familie van Prins Hendrik een vakantiehuis heeft. Prinses Woizlawa, een volle nicht van koningin Juliana, was er destijds bij. Zij haalt herinneringen op aan de vakantie in 1938. Daarnaast in Blauw Bloed aandacht voor de activiteiten van de Nederlandse royals in de afgelopen week en een item over prins Carlos de Bourbon de Parme die dit jaar hoopt te trouwen. Kijk voor meer info op www.blauwbloed.tv

Woord en Wapen
Aanstaande donderdag opent prins Willem-Alexander in de Grote Kerk in Breda een speciale expositie over de Nassaus. Van oudsher bestaat er een nauwe band tussen onze koninklijke familie en de stad Breda. Sterker nog: hun achternaam is ernaar terug te leiden, want de edele familie Nassau komt er vandaan. De tentoonstelling 'Woord en Wapen - in dienst van de Nassaus' wordt dan ook geheel in stijl geopend door prins Willem-Alexander van Oranje-Nassau.

Uitreiking EBBA Awards
Prinses Màxima reist donderdagavond af naar het hoge Noorden. In Groningen woont ze de uitreiking van de EBBA Awards bij, de European Border Breakers Awards. De Nederlandse Esmée Denters is een van de gelukkigen die een Award in ontvangst mag nemen. Denters slaagde erin internationaal door te breken door een filmpje van haar zangkunsten op YouTube zetten.

Carlos de Bourbon de Parme
2010 wordt een belangrijk jaar voor prins Carlos de Bourbon de Parme. De oudste zoon van Prinses Irene en Carlos Hugo hoopt dit jaar in het huwelijksbootje te stappen met Annemarie Gualtherie van Weezel. Wat weten we eigenlijk van deze prins? In Blauw Bloed een portret van de bijna 40-jarige Carlos jr.

Koninklijke broches
Tot slot in Blauw Bloed aandacht voor koninklijke broches. Vooral prinses Màxima is een fan van dit sieraad. Met commentaar van broche-expert Klaas Martijn Akkerman.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed, vanaf 19.35 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.
---
Noot voor redactie,