Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- Driebergen, 15 januari 201016 januari: 30e Gebedsdag

Op zaterdag 16 januari vindt in Nederland voor de dertigste keer de Nationale Gebedsdag plaats. Op tien plaatsen in Nederland zijn regionale bijeenkomsten waarin mensen bidden voor thema's als politiek & samenleving, jeugd & gezin en de nood in de wereld. De Evangelische Alliantie roept de organiserende steden op om speciaal gebed te vragen voor de nood in Haïti dat deze week werd getroffen door een zeer ernstige aardbeving. Jongeren organiseren op dezelfde datum in veertig plaatsen hun eigen Prayer Night. Aansluitend start vanaf zondag 17 januari de Week van Gebed.

Het thema van de gebedsdag en de Week van Gebed is 'Jij bent mijn getuige'. De EA stimuleert deelnemers om het niet bij bidden te laten maar ook zelf in actie te komen door, bijvoorbeeld tijdens de gebedsweek, concrete hulp- of ontmoetingsactiviteiten te ondernemen. Samen met een aantal organisaties biedt de EA tips aan om in woord en daad te getuigen van het geloof. Ter voorbereiding en motivatie zijn er ondersteunende filmpjes en een weekprogramma beschikbaar via www.weekvangebed.nl.

De websites www.nationalegebedsdag.nl en www.prayernight.nl geven een actueel overzicht van de plaatsen waar gedurende de dag en 's avonds gebedsbijeenkomsten plaatsvinden. GrootNieuwsRadio zendt zaterdag vanaf tien uur live de Nationale Gebedsdag in Ede uit.

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl - www.nationalegebedsdag.nl