Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 16-01-2010

Politie zoekt bestuurder groene Peugeot na veroorzaken ongeval met letsel

NIEUWEROORD Vrijdagavond rond 19.00 uur zijn een bromfietser met duopassagier ernstig gewond geraakt bij een aanrijding. De veroorzaker, een nog onbekende automobilist, is doorgereden na het ongeval. Twee 17-jarige jongens uit Noordseschut en Hoogeveen reden op een bromscooter over de Coevorderstraatweg in de richting van Noordseschut. Op de kruising met de J. Knechtweg sloeg een tegemoetkomende auto linksaf en gaf de bromfietser, die rechtdoor reed, geen voorrang. Bij de botsing die volgde, raakten beide jongens zwaar gewond. Beide zijn overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis. Uit het onderzoek dat ter plekke is ingesteld, zijn aanwijzingen gevonden dat de veroorzaker van dit ongeval de bestuurder is van een groene Peugeot, vermoedelijk van het type Partner. Een zoekactie naar de veroorzaker heeft tot nu toe nog geen aanhouding opgeleverd. De politie vraagt eventuele getuigen of mensen die informatie hebben over dit ongeval om contact op te nemen met de politie. Hetzelfde geldt voor mensen die informatie hebben over een groene Peugeot of een andere vergelijkbare auto. Deze auto moet aan de rechterzijde zwaar beschadigd zijn. Informatie kunt u doorgeven aan de politie via het telefoonnummer 0900 8844. Eventueel anoniem via het nummer van Meld Misdaad Anoniem, 0800 7000. De beide jongens zijn met nog onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis. (2010003271)

Aanhoudingen na mishandeling

HOLLANDSCHEVELD Vrijdagnacht kreeg de politie een melding van een conflict aan de Zuideropgaande. Ter plaatse bleek dat een 23-jarige man uit Hollandscheveld was mishandeld door een 22-jarige man uit Elim en een 20-jarige man uit Noordseschut. Vermoedelijk naar aanleiding van een al langer lopend conflict. De twee verdachten zijn aangehouden. Daarbij is een ijzeren staaf in beslag genomen. Het slachtoffer is naar de huisartsenpost gebracht om zich aan zijn verwondingen te laten behandelen. De politie doet nader onderzoek. (2010003298)

Politie onderzoekt inbraak

KLAZIENAVEEN Vrijdagnacht is ingebroken in een café aan de Poolcirkel. Bij de inbraak zijn gokkasten opengebroken. De daders gingen er volgens een getuige vandoor in een rode Fiat. Na deze melding zagen agenten de betreffende auto in Emmen rijden. De bestuurder kreeg een stopteken maar ging er vandoor. De rit eindigde aan de Meerstraat waar de auto een geparkeerde personenauto ramde. Daarna wisten de twee inzittenden te ontkomen. De auto bleek eerder te zijn gestolen in Emmerhout. De buit van de inbraak in het café lag er nog in. De politie stelt een nader onderzoek in. (2010003329)

Aangehouden na negeren toegangsverbod

EMMER COMPASCUUM Vrijdagnacht heeft de politie een 21-jarige man uit Emmer Compascuum aangehouden. Hij was binnen in een horecagelegenheid aan het Oosterdiep waar hij, na eerdere misdragingen, een toegangsverbod voor heeft gekregen. Omdat hij de zaak niet wilde verlaten werd de politie gebeld en agenten hebben de man, die flink gedronken had, uiteindelijk aangehouden. Ook beledigde en bedreigde hij de eigenaar van de zaak. De verdachte is ingesloten en kan een proces-verbaal tegemoet zien. (2010003302)

Alcohol in het verkeer

GASTEREN Vrijdagnacht heeft de politie een 27-jarige man uit Assen aangehouden. Hij was in Gasteren tegen een lichtmast gereden en er daarna vandoor gegaan. Agenten troffen de man langs de weg naar Assen aan in zijn auto. Hij had gedronken, ongeveer 1,4 promille. Na zijn aanhouding beledigde hij de politiemensen. Hij is uiteindelijk ingesloten en zal in de loop van zaterdag worden verhoord. (2010003303)

ASSEN Vrijdagnacht reed een 25-jarige Assenaar met zijn auto over de Balkengracht terwijl hij had gedronken. Bij de blaastest bleek het te gaan om bijna 1 promille. (2010003316)

Winkeldieven betrapt

Emmen Vrijdagmorgen heeft de politie een 29-jarige man uit Emmer Compascuum aangehouden. Hij was kort daarvoor in een winkel in de Noorderstraat betrapt bij de diefstal van vier DVDs ter waarde van ongeveer 27 Euro. (2010003158)

ASSEN Vrijdagmiddag heeft de politie twee verdachten aangehouden na winkeldiefstal. Een 19-jarige jongeman uit Nijverdal en zijn 18-jarige vriendin uit Paterswolde werden betrapt bij de diefstal van ondergoed ter waarde van 35 Euro in een winkel aan het Koopmansplein. Tegen beide wordt proces-verbaal opgemaakt.(2010003247)

Rijbewijzen ingevorderd opN34

ERM Vrijdagmiddag raakten twee automobilisten op de N34 hun rijbewijs kwijt na een snelheidsovertreding met meer dan 50 kilometer per uur. Een 35-jarige vrouw uit Groningen reed 154; een 50-jarige man uit Landgraaf klokte 156. Op de N34 geldt een maximum snelheid van 100.

Controles deze week

Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Als verkeersdeelnemer kunt u invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven. Weten waar Politie Drenthe deze week controleert? Kijk op www.verkeershandhaving.nl bij controles.

Op 19 januari tussen 09.00 en 17.00 uur vindt in de gemeente Borger-Odoorn een radar snelheidscontrole plaats. Op 21 januari wordt er tussen 14.00 en 22.00 uur gecontroleerd op het gebruik van alcohol.