Politie Groningen

Zaterdag 16 januari 2010

Provincie Groningen, 16-01-2010

Groningen: aanhoudingen na bedreiging en belediging

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee Stadjers, 20 en 21 jaar, aangehouden. De 20-jarige man wordt ervan verdacht een portier van een horecagelegenheid in de Peperstraat te hebben geslagen. Aanleiding zou liggen in het feit dat de man de gelegenheid was uitgezet, omdat hij binnen rookte. Daarover ontstond buiten een woordenwisseling tussen de verdachte en de portier. Er zou over en weer zijn geduwd en geslagen. Ook de 21-jarige Stadjer begon zich ermee te bemoeien. Deze man uitte beledigende woorden in de richting van de gealarmeerde agenten. Hierop wordt hij aangehouden. De 20-jarige is hier zeer verbolgen over en uit diverse bedreigende woorden naar de agenten. Ook hij wordt aangehouden. Beide mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: aanhoudingen na mishandeling

Twee mannen, 19 en 21 jaar (woonplaats onbekend), zijn zaterdagochtend aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht in de Peperstraat twee andere mannen te hebben geslagen. De twee verdachten waren eerder in een horecagelegenheid al provocerend in de richting van de beide slachtoffers. De mishandeling werd via cameratoezicht waargenomen. Beide verdachten probeerden te ontkomen, maar konden door de politie worden achterhaald. Ze zijn aangehouden en ingesloten. Bij de 21-jarige werd in de jaszak een mes aangetroffen. Dat mes wordt in beslag genomen. De beide slachtoffers liepen geen letsel op. De aanleiding voor de mishandeling is nog onduidelijk.

Hoogezand: zoon bedreigt moeder

De politie heeft vrijdagmiddag een 21-jarige man uit Hoogezand aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen van zijn moeder. De man zou onder invloed van alcohol diverse bedreigingen hebben geuit in de richting van zijn moeder. De man verzette zich bij zijn aanhouding. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. Er wordt nog bekeken of een huisverbod de dreiging van geweld kan doorbreken.

Groningen: fietsster gewond bij aanrijding

Een 35-jarige fietsster uit Groningen is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed vanuit de Bloemstraat de Bloemsingel in. Uit tegenovergestelde richting kwam een 23-jarige automobilist uit Leeuwarden. De bestuurder nam de bocht te ruim, waardoor de fietsster werd geraakt. Zij is met pijn aan hand en hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: inbraak bestelautos

Tussen donderdagmiddag en vrijdagmiddag is bij tenminste drie bestelautos ingebroken. De autos stonden geparkeerd aan de Melisseweg in Groningen. De daders zijn binnen gekomen door ruiten te forceren. Uit de autos zijn diverse gereedschappen weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Provincie Groningen: verkeerscontrole

Bij een onopvallende verkeerssurveillance in het oosten van de provincie Groningen zijn vrijdag 12 bekeuringen uitgeschreven: niet handsfree bellen (7x), te snel (2x), onnodig links rijden, lekke uitlaat, gladde band.

Groningen: vrouw voor oplichting opgepakt

De politie heeft vrijdagmorgen in een warenhuis in de Herestraat in Groningen een 53-jarige vrouw uit Leeuwarden aangehouden. De vrouw had prijskaartjes van kleding verwisseld. Zij had een prijskaartje van een goedkoper artikel verwisseld met het prijskaartje van een duurder artikel. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en is voor oplichting gehoord. De vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld.

Winschoten: op de bon voor baldadigheid

De politie zag op zaterdagmorgen dat een 23-jarige man uit Oude-Pekela in de Torenstraat in Winschoten een flinke trap gaf tegen een prullenbak. Agenten zagen dat de prullenbak hierdoor licht beschadigd raakte. De man moest mee naar het politiebureau en kreeg een bekeuring voor baldadigheid. Tevens kreeg hij een waarschuwing voor een verblijfsontzegging uitgereikt.

Stadskanaal: alcomobilist betrapt

De politie heeft vrijdagnacht in de Hoofdstraat in Stadskanaal een 45-jarige man uit Stadskanaal aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist werd in de Hoofdstraat gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,3. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: man loopt kwaad over straat

De politie trof vrijdagavond in Badstraat te Stadskanaal een 38-jarige man uit Musselkanaal aan die behoorlijk onder invloed van alcohol was. De man verklaarde dat hij in verband met een verstoorde relatie in de war was. Bij controle bleek de man een mes bij zich te dragen. Het mes is in beslag genomen. Bij nader onderzoek bleek dat de man nog een gevangenisstraf van 15 dagen moest uitzitten. De man is overgedragen aan de parketpolitie.

Veendam: op de bon voor sneeuwballen gooien

De politie heeft vrijdagavond op de Sorghvlietlaan in Veendam twee 18-jarige jongemannen op de bon geslingerd voor het gooien van sneeuwballen. De politie had afgelopen week al meerdere overlast meldingen gekregen van sneeuwbal gooiende jeugd. Deze jeugd zou het vooral hebben gemunt op de ramen van bejaarde bewoners van de wijk. Toen agenten vrijdagavond in de wijk onopvallend hadden postgevat, kregen zij beide knapen al snel in beeld. Ze gooiden een aantal sneeuwballen tegen diverse ramen van de bejaardenflat De Meerpaal. Hierop kregen beide verdachten een bekeuring voor baldadigheid.

Hoogezand: fietser door gladheid onderuit

In de Houtmanstraat in Hoogezand is vrijdagavond een 17-jarige vrouw met haar fiets onderuit gegaan. Vermoedelijk is de gladheid van de weg de oorzaak geweest van de glijpartij. De vrouw is door
ambulancepersoneel met een pijnlijke rug naar het ziekenhuis overgebracht.

Groningen: man in woning met vuurwapen bedreigd en mishandeld

De politie heeft vrijdagavond op de Oostersluis in Groningen een 36-jarige man uit Groningen aanhouden. Hij zou eerder op de avond een andere 36-jarige man uit Groningen, in zijn woning in de Steentilstraat hebben bedreigd en mishandeld. Omdat er vuurwapens in het spel zouden zijn, heeft de politie de man met getrokken dienstpistool aangehouden. Een tweede verdachte, een 41-jarige man uit Groningen, is later op de avond in zijn woning in de P. Waijerstraat in Groningen aangehouden. In deze woning werd door de politie ook nog een hennepkwekerij aangetroffen. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel met letsel in het gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek. Over het motief van de bedreiging en de mishandeling is nog geen duidelijkheid. De hennepkwekerij is door de politie direct ontmanteld.